PSV klopt bekerwinnaar PEC en grijpt vierde plaats

Reacties

PSV heeft de vierde plaats in de Eredivisie heroverd, door op bezoek bij bekerwinnaar PEC Zwolle te winnen. Dankzij een rake kopbal van Bryan Ruiz werd het 1-2 in het IJsseldelta Stadion.

PSV klopt bekerwinnaar PEC en grijpt vierde plaats

Na drie nederlagen op rij wist interim-trainer Ernest Faber dat een overwinning nodig was om niet veroordeeld te worden tot de play-offs. Daarom koos hij voor verdediger Jorrit Hendrix op het middenveld. Hij ging echter na ruim een uur flink in de fout door op het middenveld te bal te verspelen aan Jesper Drost. Daarvan profiteerde uiteindelijk Mustafa Saymak, die geheel vrijstaand raak kon schieten.

Dat was de gelijkmaker voor PEC, want PSV had de rust bereikt met een minimale 1-0 voorsprong. Na een goede actie van linksback Abel Tamata, die de geblesseerde Jetro Willems verving, kon Jürgen Locadia (bejubeld op foto boven) in twee instanties de bezoekers uit Eindhoven op voorsprong schieten.

Na de gelijkmaker van PEC toonde PSV karakter en dat leverde een kwartier voor tijd succes op. Rechtsback Santiago Arias brak door en leverde een puike voorzet af, die knap werd ingekopt door Ruiz. Dit doelpunt bleek voldoende voor een overwinning van PSV.

PSV neemt door de zege de vierde plaats over van Vitesse, dat thuis gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles (2-2). Op de laatste speeldag hebben de Eindhovenaren voldoende aan een overwinning in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda om de vierde positie definitief veilig te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.