PSV kan winterse terugkeer Branthwaite niet tegenhouden

Reacties

Everton heeft in de winterstop de mogelijkheid om Jarrad Branthwaite, door The Toffees verhuurd aan PSV, terug te halen. De Engelsen kunnen dit doen, omdat contractueel is vastgelegd dat Branthwaite een bepaald aantal wedstrijden moet spelen. Dat aantal lijkt hij niet te gaan halen.

PSV kan winterse terugkeer Branthwaite niet tegenhouden
© Pro Shots

Desondanks is de inzet in het Philips Stadion om te zorgen dat de lange centrumverdediger het seizoen afmaakt bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Als Everton er toch voor kiest om zijn speler terug te halen, is er geen sprake van paniek bij PSV. Dit heeft alles te maken met de op handen zijnde terugkeer van Olivier Boscagli, die in januari waarschijnlijk weer speelklaar is.

Het was mede door toedoen van Marcel Brands, die hem al jong een contract aanbood bij Everton, dan Branthwaite in Noord-Brabant belandde. Lange Gerrit, zoals de twintigjarige reus uit Carlisle liefkozend genoemd wordt door de PSV-aanhang, pendelt in Eindhoven tussen basis en bank. In de afgelopen vier Eredivisiewedstrijden kwam hij bijvoorbeeld tot slechts vijf speelminuten. Daardoor is het afgesproken minimumaantal wedstrijden om een terugkeer te blokkeren nu al uit zicht.

Spelersprofiel

J. Branthwaite


Geboortedatum:
27 juni 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Carlisle
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Everton
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.