PSV kan er geen genoeg van krijgen: de Europa Cup-winst van 1988

Reacties

Nieuw zijn de beelden natuurlijk niet, maar een mooie reden om ze nog eens te bekijken is er wel. Exact 32 jaar geleden veroverde PSV namelijk zijn laatste Europese prijs door op 25 mei 1988 na penalty's van Benfica te winnen.

PSV kan er geen genoeg van krijgen: de Europa Cup-winst van 1988
© Pro Shots

Het leverde PSV de enige Europa Cup I op in de clubhistorie. Tien jaar na het winnen van de UEFA Cup in 1978 stonden de Eindhovenaren daarmee op het allerhoogste podium van Europa. En dus is de 32ste verjaardag van het allergrootste succes reden om daar nog eens bij stil te staan. 'Hebben we deze beelden al heel vaak gezien? JUP! Kunnen we er genoeg van krijgen? NOPE!', tweette PSV deze maandagochtend, met daarbij de beelden van de beslissende redding van Hans van Breukelen in de penaltyserie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI stond recent al uitgebreid stil bij de Europa Cup I-winst van 1988 door met toenmalig trainer Guus Hiddink nog eens terug te blikken op dat legendarische seizoen. 'Het winnen van die grote beker leek iets utopisch. Maar vergis je niet in onze ambities destijds. Als ik met Ploegsma en Harry van Raaij (destijds penningmeester, later voorzitter, red.) aan tafel zat, hadden we het over nationaal én internationaal presteren. We wilden kijken in hoeverre we ons konden nestelen tussen de grote jongens van Europa.'

En dat lukte dus. Hiddink zal nooit vergeten dat de Europa Cup bij de terugvlucht van Stuttgart naar Eindhoven tussen hem en manager Kees Ploegsma in stond op een stoel op de eerste rij. 'Dat moment zal ik nooit meer vergeten', mijmerde de Achterhoeker 32 jaar na dato. 'Soms keken Kees en ik elkaar aan, dan weer even een blik op de beker, dan weer even voor je uit staren. En de hele tijd die glimlach op ons gezicht. We hebben weinig gesproken tijdens die vlucht. We zaten daar gelukkig te zijn. Wij met die beker.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.