PSV is klaar voor Benfica

Reacties

Met veel vertrouwen kijkt PSV uit naar het eerste play-offduel met Benfica om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Dat maakten zowel trainer Roger Schmidt als aanvoerder Marco van Ginkel duidelijk tijdens de persconferentie in het Estádio da Luz.

PSV is klaar voor Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 1
PSV
PSV

Dat topvoetballers altijd jochies blijven als het op spelletjes aankomt, maakte de afsluitende training van PSV in het imposante stadion van Benfica nog maar eens duidelijk. Twee spelers staan gebukt tegenover elkaar. Ze volgen de aanwijzingen van fysiektrainer Yann-Benjamin Kugel nauwgezet op totdat de Duitser wit of blauw roept. De eerste die het betreffende hoedje van de grond raapt, wint. Het leidt tot grote hilariteit en van enige wedstrijdspanning is nu nog niets te merken.

Dat zal morgen anders zijn, want er staat veel op het spel. 'Heel veel', zo bevestigde Marco van Ginkel, die ook snapt dat naast het sportieve doel er voor PSV 35 miljoen euro op het spel staat. 'Niet alleen voor de spelers is dit zo, maar voor de gehele club. Maar vanaf de start van het seizoen hebben we al een heel goed gevoel in het team. We zijn goed begonnen en hebben alles gewonnen. Het was met Galatasaray en FC Midtjylland een moeilijke weg om hier te komen. Nu wacht de finale over twee wedstrijden en iedereen is er opgewonden over.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Ginkel sloeg de wedstrijd zaterdag tegen Heracles Almelo over omdat hij een hekel aan kunstgras heeft en hij met de blessuregeschiedenis van de knie geen risico wilde lopen. Maar morgen zal de middenvelder welhaast zeker starten tegen Benfica. Nick Viergever moet het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege de zwangerschap van zijn vrouw, maar verder kan Schmidt over een fitte selectie beschikken.

De Duitse coach liet zich niet uit de tent lokken door te reageren op een uitspraak van Benfica trainer Jorge Jesus. Die had gezegd dat Portugese trainers creatiever zijn dan Duitse coaches. Schmidt sprak met respect over Benfica, de club die in de laatste tien seizoenen liefst negen keer de groepsfase van de Champions League bereikte. Maar van een test voor zijn ploeg wil Schmidt niets weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Nee, dit is zeker geen test, dat is een finale nooit. Dit is een hele belangrijke wedstrijd, we willen de Champions League halen', zegt de oefenmeester. 'We spelen tegen een goed voetballende tegenstander. Benfica heeft het vermogen om voetballend altijd de juiste oplossing te vinden. Niettemin hebben we al vier keer op rij de nul gehouden. De spelers staan goed in verbinding met elkaar en morgen zullen we weer op toplevel moeten verdedigen. Maar niet alleen in de defensie, op het hele veld zullen we top moeten zijn.'

Veel over zijn wedstrijdplan wilde Schmidt niet kwijt. 'Maar we zullen niets speciaals doen. Wij respecteren hen, maar zij ons ook. We hebben het geloof, de sfeer is goed net als de teamspirit. We hebben niet voor niets al zes duels op rij gewonnen. Wellicht dat ze ons tactisch zullen proberen te verrassen en wijzigen ze hun plan, maar ik wil dat onze spelers mijn wedstrijdplan goed uitvoeren. Ja, we hebben veel snelheid voorop, maar dat hebben zij ook. Of wij de favoriet zijn? Het maakt niet uit of we dat zijn of niet, in beide gevallen zullen we willen winnen. We zullen klaar zijn om deze wedstrijden te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.