PSV heeft genoeg aan bevlieging Bakayoko, Bosz wisselt geen enkele keer

Reacties

PSV heeft de voorbereiding met een goed gevoel afgesloten. Dankzij een doelpunt van Johan Bakayoko rekenden de Eindhovenaren zondag in eigen huis af met Nottingham Forest (1-0). Opvallend was dat trainer Peter Bosz geen enkele wissel doorvoerde.

PSV heeft genoeg aan bevlieging Bakayoko, Bosz wisselt geen enkele keer
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Ten opzichte van het gewonnen oefenduel met FC Augsburg (1-2) koos Bosz voor Walter Benítez en Patrick van Aanholt in de basis. Dat ging ten koste van Joël Drommel en Phillipp Mwene. De 59-jarige oefenmeester ontkende voor aanvang van het oefenduel overigens dat de Argentijn strijd om de plek onder de lat al in zijn voordeel heeft beslist.

PSV begon aardig aan de generale repetitie tegen de nummer zestien van de Premier League. Met name Noa Lang liet zich gelden. De nieuweling oogstte in de openingsfase al applaus na een flitsende actie en dacht binnen het half uur de score te openen, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Vervolgens behoedde Benítez PSV met een dubbele save voor een achterstand.

Bakayoko slaat toe
Het balbezit bleef na rust voor PSV, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Met een schot van afstand brak Bakayoko de wedstrijd halverwege de tweede helft open. De Belgische international zag een afvallende bal voor zijn voeten vallen, dreigde met een gekruld schot, maar haalde droog uit in de korte hoek. Daar had doelman Ethan Horvath geen antwoord op (1-0).

Bij PSV liepen meerdere spelers warm, maar Bosz besloot geen enkele keer te wisselen. Bij het defensief geörienteerde Forest maakte Anthony Elanga zijn debuut. De van Manchester United overgekomen aanvaller kwam nauwelijks aan de bal en kon niets aan de score veranderen. Van een Engels slotoffensief was sowieso geen sprake, waardoor PSV de voorbereiding afsloot met een kleine overwinning.

Vrijdag begint het echte werk voor PSV. In de strijd om de de Johan Cruijff Schaal neemt de ploeg van Bosz het dan op tegen Feyenoord. Vier dagen later wacht het thuisduel met Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.