PSV haalt uit naar KNVB na nieuwe besmettingen

Reacties

PSV houdt een heel nare smaak over aan het contact met de KNVB over de wens van de Brabanders om het competitieduel met ADO Den Haag uit te stellen. Bovendien kondigde de club nog maar eens twee coronabesmettingen aan.

PSV haalt uit naar KNVB na nieuwe besmettingen
© Pro Shots

PSV maakt in de verklaring bekend dat ook Jorrit Hendrix en doelman Vincent Müller positief getest hebben. Eerder was dat al het geval bij Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever. Verder spreekt PSV van vier reguliere blessures en zijn er bij Jong PSV vijf spelers positief: Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp.

'We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite. 'Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures. De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen. Los van corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrijdag sprak Gerbrands al woorden van gelijke strekking. Zondag werd een nieuw verzoek tot uitstel opnieuw afgewezen. 'Met teleurstelling heeft PSV vanochtend kennisgenomen van de beslissing van de KNVB om wederom geen gehoor te geven aan een verzoek om het thuisduel met ADO Den Haag te verplaatsen', zo laat de club zondag weten. 'We spelen, maar we houden hier een hele nare smaak aan over', aldus Gerbrands.

Eerder deze week wezen de Eindhovenaren bij hun verzoek op de vergaderagenda. De club benadrukte de Europese belangen voor het Nederlandse voetbal, nu het duel met ADO tussen twee Europa League-uitduels valt. Tevens werd aangestipt dat PSV een deel van de Europese inkomsten afstaat aan de overige clubs. 'Wij vinden nog steeds dat we die aanvraag volledig terecht ingediend hebben, maar krijgen geen gehoor. Dat was al uitermate teleurstellend', aldus Gerbrands, die zondag dus opnieuw nul op rekest kreeg.

De KNVB gaf vrijdag al uitleg over de beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.