PSV gaat zich versterken met Fábio Silva: spits komt op huurbasis naar Eindhoven

Reacties

Ruud van Nistelrooij heeft er binnenkort een aanvallende optie bij. De trainer van PSV zag in de afgelopen weken eerst Cody Gakpo en toen Noni Madueke vertrekken, maar mag nu weldra een nieuwe spits verwelkomen op De Herdgang. Fábio Silva gaat tekenen bij PSV, de Portugees wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

PSV gaat zich versterken met Fábio Silva: spits komt op huurbasis naar Eindhoven
© Pro Shots

Silva werd in 2020 door Wolves gekocht voor de som van veertig miljoen euro. In de Premier League kon de jongeling de verwachtingen niet inlossen: in 56 wedstrijden kwam hij tot slechts vier doelpunten. De Engelsen verhuurden hem aan het begin van dit seizoen aan het zeer zwak draaiende Anderlecht. Daar begon hij goed, maar in Brussel verspeelde hij stukje bij beetje zijn krediet. Zodoende is deze transfer een uitkomst voor alle partijen.

Met Silva heeft PSV nu een volwaardige vervanger in huis voor het geval dat Luuk de Jong opnieuw geblesseerd raakt. In de eerste seizoenshelft hadden de Eindhovenaren het moeilijk om hun aanvalsleider te vervangen toen die uitgeschakeld was door een kuitblessure. PSV heeft nog tien dagen om de markt af te blijven struinen op zoek naar versterkingen op de beide flanken voorin.

Silva is vanavond aandachtig toeschouwer in Eindhoven voor de wedstrijd tussen PSV en Vitesse. De club had hem graag langer dan een half seizoen gehuurd. Langer huren bleek vanwege de regelgeving niet mogelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit verhaal over de aanwinst van PSV verscheen recent op VI PRO:

Spelersprofiel

Fábio Silva


Geboortedatum:
19 juli 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Porto
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Rangers FC
Nationaal team:
Portugal Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.