PSV domineert Elftal van het Jaar, twee spelers van AZ en Feyenoord

Reacties

De dominantie van PSV in de Eredivisie is ook terug te zien in VI's Elftal van het Seizoen. De landskampioen levert met zeven spelers het merendeel van die sterrenploeg. De overige vier plekken zijn eerlijk verdeeld over AZ en Feyenoord.

PSV domineert Elftal van het Jaar, twee spelers van AZ en Feyenoord

VI's Speler van het Jaar Joey Veerman mag uiteraard niet ontbreken. De Volendammer stond dit seizoen lang bovenaan in het spelersklassement en won dat uiteindelijk ook met ruime voorsprong op Feyenoord-verdediger Dávid Hancko (6,93) en ploeggenoot Luuk de Jong (6,84). Veerman, goed voor vijf goals en zestien assists in de Eredivisie, eindigde als enige speler boven de 7 met een gemiddelde van 7,05.

De Jong mag als gedeelde topscorer van de Eredivisie natuurlijk ook niet ontbreken. De 33-jarige aanvoerder van PSV vormt de voorhoede met aanvalspartner Johan Bakayoko, die verreweg de best beoordeelde vleugelspits van het seizoen is met een 6,65. Bij gebrek aan andere opties voor de flank in de top van het klassement, staat AZ-topscorer Vangelis Pavlidis (zesde met een 6,69) links in de voorhoede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pavlidis is met Hancko een van de weinige spelers die zich kan meten met de vele PSV'ers in de top van het klassement. De volgende niet-speler van PSV is Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord staat op de negende plek met een gemiddelde van 6,59. Hij vormt samen met Veerman en Jerdy Schouten (6,72) het middenrif. Quinten Timber (6,54) en Jordy Clasie (6,50) lopen een plek daarop net mis.

Achterin is Hancko de enige die zich tussen de PSV'ers heeft gewurmd. De Slowaakse rots in de branding van Feyenoord vormt het centrum met Olivier Boscagli (6,66). De backs, Sergiño Dest (6,76) en Jordan Teze (6,58), zijn ook van PSV. Zij houden Feyenoorders Lutsharel Geertruia (6,44) en Quilindschy Hartman (6,49) en AZ'er Yuki Sugawara (6,50) uit het Elftal van het Jaar.

Keeper
Voor de best beoordeelde keeper van het voorbije Eredivisie-seizoen moeten we wat zakken in het klassement. Uiteindelijk won AZ-doelman Mathew Ryan die strijd. De Australiër bleef Sparta-sluitpost Nick Olij (6,34), Almere City-keeper Nordin Bakker en PSV-doelman Walter Benítez (6,32) nipt voor. FC Twente-doelman Lars Unnerstall, vorig seizoen nog de beste keeper bij VI, eindigde op een 6,27.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.