PSV-coach Schmidt rouleert flink: Malen op de bank

Reacties

Donyell Malen begint op de bank bij de uitwedstrijd van PSV tegen Heracles Almelo. Trainer Roger Schmidt heeft voor Cody Gakpo en Bruma als aanvalsduo gekozen.

PSV-coach Schmidt rouleert flink: Malen op de bank
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 1
PSV
PSV

Malen kwam donderdagavond nog 86 minuten in actie bij de Europa League-wedstrijd tegen NS Mura en scoorde twee keer bij de 1-5 zege. De 21-jarige spits krijgt nu wat rust, nadat hij in de eerste twee speelrondes van het nieuwe Eredivisie-seizoen twee keer negentig minuten speelde en tot één doelpunt kwam. Aanwinst Ervan Zahavi zit nog niet bij de wedstrijdselectie.

Op het middenveld keert Mohamed Ihattaren terug in de basis. De blikvanger beleeft een aarzelende seizoenstart. In de eerste speelronde werd hij door Schmidt tegen FC Groningen gepasseerd en tegen NS Mura belandde hij opnieuw op de bank. Ihattaren speelt vanaf rechts en Mauro Júnior op papier vanaf links. Centraal op het middenveld vormt Pablo Rosario dit keer een duo met Michael Sadílek, die zijn eerste basisplaats van het seizoen heeft.

Dat geldt achterin ook voor Nick Viergever, die dit keer de voorkeur krijgt boven Olivier Boscagli als linker centrale verdediger. De keuzes van Schmidt passen bij het idee meer te gaan rouleren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.