PSV buigt na strafschoppen hoofd voor VfL Wolfsburg in China

PSV heeft tijdens de oefentrip in China gelijkgespeeld tegen VfL Wolfsburg: 1-1. Na penalty's werd Wolfsburg als winnaar aangewezen. Stijn Schaars nam met een pubiekswissel afscheid bij de Eindhovenaren, waar Ruud Brood bij afwezigheid van Phillip Cocu de trainer was.

Wolfsburg nam in de 67ste minuut de leiding door een doelpunt van Daniel Caligiuri, nadat PSV een minuut eerder via Steven Bergwijn de paal geraakt had. Gastón Pereiro bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand door de 1-1 binnen te tikken.

Overigens volgde nog een strafschoppenserie om alsnog een winnaar aan te wijzen. Bergwijn en Nicolas Isimat-Mirin hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor Wolfsburg de penalty's beter nam.

Het duel met Wolfsburg was er voor PSV één met historische waarde. In Zhuhai speelden de Eindhovenaren namelijk voor het laatst met hoofdsponsor Philips op de borst.

Opstelling PSV: Zoet (46. Pasveer); Brenet, Bruma (46. Isimat-Mirin), De Wijs (46. Koch), Willems (46. Poulsen); Schaars (82. Maher), Van Ginkel (46. Pröpper), Maher (46. Pereiro); Jozefzoon (46. Bergwijn), De Jong (46. Locadia), Lestienne (46. Narsingh).