PSV bijt tanden stuk op Vitesse bij rentree Malen

Reacties

PSV en Vitesse hebben zaterdag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar deze werd in de tweede helft ongedaan gemaakt door Cody Gakpo. Donyell Malen vierde na een afwezigheid van acht maanden zijn rentree bij PSV.

PSV bijt tanden stuk op Vitesse bij rentree Malen
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Vitesse
Vitesse

Malen, die in het afgelopen seizoen nog vijf keer scoorde in één wedstrijd tegen Vitesse, stond sinds halverwege de maand december buitenspel met een zware knieblessure. De spits is inmiddels weer op de weg terug. In de oefenwedstrijden tegen SC Verl en KFC Uerdingen 05 bleef hij nog op de bank, maar tegen Vitesse deed hij als basisspeler het eerste halfuur mee.

PSV (Roger Schmidt) en Vitesse (Thomas Letsch) hebben sinds deze zomer allebei een Duitse trainer voor de groep staan en zij zagen hoe Danilho Doekhi de score in het Philips Stadion in de zesde minuut opende. De Vitesse-verdediger won bij een vrije trap het kopduel en liet Lars Unnerstall kansloos. PSV moest daardoor al vroeg in de achtervolging, maar wist niet veel te creëren.

Door geklungel van Riechedly Bazoer kreeg PSV kort voor rust toch een grote kans op de gelijkmaker. Het hakje van Bazoer mislukte, waarna Noni Madueke werd weggestuurd en hij alleen op Remko Pasveer af kon stomen. Madueke slaagde er niet in om Pasveer te verschalken; Sam Lammers deed dat in de rebound wel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege ofwel hands, ofwel vanwege het feit dat hij schoot terwijl Pasveer zijn hand op de bal had.

Gelijkmaker
In de tweede helft vond PSV de gelijkmaker alsnog. Gakpo bekroonde een sterke individuele actie met een hard schot waar Pasveer een antwoord op schuldig bleef. De treffer viel even nadat Nick Viergever geblesseerd was uitgevallen, waardoor Pablo Rosario en Timo Baumgartl het centrale verdedigingsduo moesten vormen. Laatstgenoemde voorkwam een nieuwe voorsprong van Vitesse toen hij de reeds geklopte Jeroen Zoet (na rust ingevallen) op de doellijn te hulp schoot bij een inzet van Oussama Darfalou.

Gakpo was de gevaarlijkste man in het restant van de wedstrijd. De aanvaller probeerde er nog wat van te maken en was na geklungel van Pasveer nog erg dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot van ver belandde op de lat. PSV komt vrijdag weer in actie en oefent dan tegen Willem II; de volgende tegenstander van Vitesse is ADO Den Haag, vandaag precies over een week. 

De beginopstellingen van beide ploegen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.