PSV bevestigt komst Fábio Silva en terugkeer Hoever naar Wolves

Reacties

Fábio Silva is tot het eind van het seizoen PSV'er. De Eindhovenaren huren de Portugese aanvaller voor de rest van het seizoen van Wolverhampton Wanderers. De twintigjarige spits was verhuurd aan Anderlecht, maar aan die verhuurperiode komt een einde. 

PSV bevestigt komst Fábio Silva en terugkeer Hoever naar Wolves
© Pro Shots

Daarmee is in het Philips Stadion een begin gemaakt met het vullen van de grote leegte die is achtergelaten nadat zowel Cody Gakpo als Noni Madueke in de laatste weken de oversteek naar Engeland hebben gewaagd. Silva is een twintigjarige centrumspits, die in 2020 op Molineux tekende voor een transfersom van veertig miljoen euro.

In de Premier League kon Silva het net maar mondjesmaat vinden, waarna Wolves hem aan Anderlecht verhuurde. Bij de recordkampioen van België begon Silva nog overtuigend, maar al snel droogde zijn doelpuntenbron op. In totaal kwam hij in de Pro League tot zeven goals in twintig duels. Anderlecht beëindigde de huurperiode daarom.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee', reageert algemeen directeur Marcel Brands. Zelf kijkt Silva ook uit naar zijn periode bij PSV. 'Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit.'

Hoever
PSV bevestigt daarnaast ook dat Ki-Jana Hoever vroegtijdig terugkeert naar Wolves. VI meldde dinsdag al dat de verhuurperiode van de 21-jarige verdediger vroegtijdig zou worden beëindigd. In het belang van zijn ontwikkeling wordt door Wolves gezocht naar een nieuwe club waar de jeugdinternational meer kans op speelminuten maakt.

Ondertussen blijft PSV een deel van het salaris van Hoever betalen, zo meldt Wolves op de clubwebsite. 'We hebben Ki terug kunnen halen terwijl ze de rest van het seizoen bijdragen aan zijn salaris en we kunnen een nieuwe club voor hem uitzoeken voor het tweede deel van het seizoen, puur gebaseerd op voetbal.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.