PSV al tijdje ongenaakbaar tegen 'kleine luyden'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Koploper PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Twente, dat de punten keihard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Later staan PEC Zwolle - Vitesse en NAC Breda - VVV-Venlo nog op het programma.

PSV al tijdje ongenaakbaar tegen 'kleine luyden'

FC Twente - PSV


Aftrap:19.45 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Twente:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels PSV:10 punten

Actueel

• Met zestien punten uit negentien wedstrijden staat FC Twente er nog altijd beroerd voor. De Tukkers gaven vorige week in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen tegen Roda JC Kerkrade. PSV maakte in de voorbije speelronde juist in de dying seconds het verschil. Door de triomf bij Heracles Almelo hebben de Eindhovenaren nog altijd vijf punten meer dan Ajax.

Mounir El Hamdaoui is speelgerechtigd bij FC Twente. De 33-jarige aanvaller aast op zijn zeventigste goal in de Eredivisie.

Een razendsnelle vooruitblik op FC Twente - PSV.

• Vorige week tegen Heracles Almelo kreeg PSV alweer voor de zesde keer dit Eredivisie-seizoen een tegengoal uit een strafschop, een clubrecord.

• Het is alweer bijna vier jaar geleden dat PSV voor het laatst verloor van een club die bij aanvang van die dag in het rechterrijtje stond. RKC Waalwijk verraste de Eindhovenaren op 2 februari 2014: 2-0.

• Luuk de Jong vierde vorige week tegen Heracles Almelo zijn honderdste treffer in Eredivisie-verband. 29 daarvan maakte de ex-speler van FC Twente in De Grolsch Veste, alleen in het Philips Stadion was hij met dertig goals nog vaker trefzeker.

De Club van Honderd: Luuk de Jong kiest zijn vijf mooiste Eredivisie-goals
'Het krediet van Pereiro is op'

• PSV incasseerde dit Eredivisie-seizoen al 22 doelpunten, nog maar eentje minder dan in de volledige voorbije jaargang.

• In zijn laatste vijf thuiswedstrijden in de competitie bleef FC Twente verstoken van drie punten (twee remises en drie verliesbeurten). De laatste keer dat de Tukkers meer achtereenvolgende Eredivisie-duels voor eigen publiek niet wonnen, was in de jaargang 2012/13.

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd:

Voor een samenvatting van Heracles Almelo - PSV zie hierboven.

Vorige week tegen Roda JC Kerkrade moest FC Twente met een punt genoegen nemen.

Historie

• PSV wint gemiddeld slechts één op de drie Eredivisie-uitwedstrijden tegen FC Twente, oftewel zeventien van de 51 eerdere edities. De thuisploeg hield veertien keer alle punten in eigen huis en liefst twintig confrontaties kenden geen winnaar.

• Afgelopen seizoen eindigde dit duel in 2-2. In de slotfase was er sprake van een politieactie, met de nodige onrust in De Grolsch Veste tot gevolg.

De laatste vijf edities van FC Twente - PSV:


SeizoenUitslag
2012/133-1
2013/142-2
2014/150-5
2015/161-3
2016/172-2

PEC Zwolle - Vitesse


Aftrap:19.45 uur
Scheidsrechter:Siemen Mulder
Laatste 5 Eredivisie-duels PEC Zwolle:10 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:6 punten

Actueel

• Subtopper PEC Zwolle heeft nu al meer punten veroverd dan in het volledige voorbije seizoen en heeft al een aardige kloof geslagen met veel andere clubs die strijden om deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Daartoe behoort ook Vitesse, dat met name de laatste speelrondes wisselvallig presteert en op de zevende plaats deze speelronde aanving.

• Ryan Thomas voert nog altijd het Speler van het Jaar-klassement van VI aan. De Nieuw-Zeelander heeft een aardige marge op nummer twee David Neres: 6,86 om 6,73.

• Vorige week tegen SC Heerenveen won Guram Kashia liefst dertien luchtduels, het hoogste aantal voor een verdediger sinds Mike van der Hoorn tijdens Ajax - PSV in 2016 (ook dertien).

Jasar Takak speelde zowel voor PEC Zwolle als voor Vitesse.
Jasar Takak speelde zowel voor PEC Zwolle als voor Vitesse.

• PEC Zwolle-verdediger Dirk Marcellis gaat op voor zijn 250ste Eredivisie-wedstrijd. De verdediger maakte tot nu toe vijf goals in de hoogste afdeling, waaronder één tegen Vitesse.

• Anderhalve week geleden pakte Vitesse op bezoek bij Sparta Rotterdam een driepunter. In 1996 wonnen de Arnhemmers voor het laatst hun eerste twee Eredivisie-uitduels van een kalenderjaar.

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd:

PEC Zwolle rekende vorige week nipt af met NAC Breda.
Vitesse pakte vorige week een punt tegen SC Heerenveen.

Historie

• PEC Zwolle - Vitesse staat voor de tiende keer op het programma in een Eredivisie-seizoen. De Blauwvingers staan op vier overwinningen, terwijl de Arnhemmers zaterdag jagen op hun vierde zege. Tot nu toe eindigden twee edities onbeslist.

Eerder deze jaargang eindigde het duel in Arnhem in 0-0. Daardoor kan PEC Zwolle pas voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in een Eredivisie-seizoen ongeslagen blijven tegen Vitesse, na 1979/80.

De laatste vijf edities van PEC Zwolle - Vitesse:


SeizoenUitslag
2012/130-1
2013/141-2
2014/152-1
2015/161-5
2016/173-1

NAC Breda - VVV-Venlo


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Jeroen Manschot
Laatste 5 Eredivisie-duels NAC Breda:4 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels VVV-Venlo:8 punten

Actueel

• Waar NAC Breda het hele seizoen al rond de degradatiezone bivakkeert, is medepromovendus VVV-Venlo nog geen seconde in gevaar geweest. De Limburgers hebben zeven punten meer dan de gastheer van zaterdagavond.

• NAC Breda-smaakmaker Manu García was dit Eredivisie-seizoen al 47 keer het slachtoffer van een overtreding. Alleen VVV-Venlo-spits Lennart Thy werd nog vaker onreglementair gestuit (51 keer).

Deze jaargang veroverde VVV-Venlo al veertien punten buitenhuis. In slechts één van hun laatste acht volledige seizoenen op het hoogste niveau veroverden de Limburgers meer punten op vijandige bodem, in 2012/13 (vijftien punten).

In Limburg eindigde de confrontatie tussen VVV-Venlo en NAC Breda in een doelpuntloos gelijkspel.
In Limburg eindigde de confrontatie tussen VVV-Venlo en NAC Breda in een doelpuntloos gelijkspel.

• In de eerste negentien speelrondes was VVV-Venlo de ploeg met de minste overtredingen in de Eredivisie, namelijk 201. Met 210 overtredingen is NAC Breda de grootste 'concurrent' voor de Limburgers in dit klassement.

• Thy is op dreef. De aanvalsleider van VVV-Venlo had in liefst vijf van de laatste zeven Eredivisie-goals van de promovendus een rechtstreeks aandeel met vier goals en één assist.

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd:

Voor een samenvatting van PEC Zwolle - NAC Breda zie hierboven.

VVV-Venlo speelde vorige week gelijk tegen ADO Den Haag.

Historie

• Het treffen tussen NAC Breda en VVV-Venlo stond vijftien keer eerder op het programma op het hoogste niveau. Slechts eenmaal boekten de Limburgers een zege. Daar staan liefst twaalf overwinningen van NAC Breda tegenover. Tot twee keer toe bleef een winnaar uit.

• Die ene zege van VVV-Venlo dateert alweer uit het seizoen 1977/78. Bij de bezoekers, die met 0-2 wonnen, stond Dick Advocaat in de basis.

De laatste vijf edities van NAC Breda - VVV-Venlo:


SeizoenUitslag
2007/080-0
2009/102-0
2010/112-0
2011/123-1
2012/131-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.