PSG-baas lyrisch over komst Kluivert

Reacties

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is naar eigen zeggen zielsgelukkig met de komst van Patrick Kluivert als directeur voetbalzaken. De veertigjarige Nederlander laat zijn klus als coach van Ajax A1 schieten om een spil te worden in het hyperambitieuze project van de Qatarese preses.

PSG-baas lyrisch over komst Kluivert

'Ik ben enorm blij Patrick Kluivert te mogen verwelkomen als onze nieuwe directeur voetbalzaken', stelt de Qatarees op de clubwebsite. 'Ik wil Ajax bedanken dat ze hebben toegestaan dat Patrick naar ons komt.'

'Patrick was een geweldige speler, die bewonderd werd in de gehele wereld', vervolgt Al-Khelaifi (foto). 'Hij is ook na het einde van zijn loopbaan in het voetbal gebleven. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn kennis van het voetbal en zijn passie onze club zullen helpen in onze weg omhoog. Zeker internationaal gezien', aldus de voorzitter, die alles in het werk stelt om met PSG de Champions League te winnen.

'De komst van onze nieuwe coach was al een stap', refereert hij aan het ontslaan van Laurent Blanc en het aanstellen van zijn opvolger Unai Emery. 'Een nieuw trainingscomplex was dat ook en de komst van Patrick is eveneens een bewijs van onze ambitie. We blijven er alles aan doen om onze grootste dromen, en die van onze miljoenen fans, waar te maken.'  

Kluivert was tijdens het afgelopen EK als analyticus verbonden aan beIN Sports, dat eveneens in handen is van Al-Khelaifi.

Kluivert zelf stelde al vereerd te zijn en dankte Ajax vanwege de meewerkende houding. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde al de voormalige spits van de Amsterdammers deze nieuwe uitdaging te gunnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.