PSG wint thuis van Lyon, recorddegradatie Arles AC

In de Franse Ligue 1 is de eerste degradant al bekend. Arles AC komt na een nederlaag tegen Valenciennes op een dermate grote achterstand terecht, dat het ontlopen van degradatie niet meer mogelijk is. Paris Saint-Germain won in het eigen Parc des Princes de topper van Lyon.

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1-0De Franse competitie werd zondag afgesloten met de topper tussen Paris Saint-Germain tegen Olympique Lyon. Voor Lyon was een overwinning van belang om koploper Lille in het vizier te houden. De beslissing viel pas in de 77ste minuut. Zoumana Camara werkte de bal op aangeven van Ludovic Giuly met zijn knieën over de lijn. Voordat het doelpunt viel stonden de doelmannen van beide ploegen in de schijnwerpers.

Aan de kant van PSG pakte voormalig Lyon-keeper Grégory Coupet een aantal ballen op fraaie wijze, voor Lyon stond de Hugo Lloris (foto) succes voor de thuisploeg vaak in de weg. Het was uiteindelijk wel Lloris die bij het uitkomen in de 77ste minuut bepaald geen goede indruk achter liet. De keeper verloor het duel in de lucht van Guillaume Hoarau waardoor Giuly en Camara vrije doorgang tot het onbemande Lyon-doel hadden.

Koploper Lille kan na zondagavond opgelucht ademhalen. Door de nederlaag bedraagt het gat met Lyon momenteel zes punten. Marseille staat tweede met een punt minder. Paris Saint-Germain bezet de vierde positie met zeven punten achterstand op Lille.

Arles AC - Valenciennes 0-1Grégory Pujol, speler van Valenciennes, maakte een einde aan de hoop die Arles nog had om zich te handhaven in de Ligue 1. Althans, de hoop die Arles had was gebaseerd op niets. Nog nooit eerder degradeerde een team al zo vroeg uit de Franse eerste competitie.

Slechts één keer wist de hekkensluiter te winnen, in de thuiswedstrijd tegen Caen (3-2). Tien keer pakte de club één punt en liefst negentien keer droop het team na een nederlaag van het veld.

De achterstand op nummer negentien RC Lens bedraagt momenteel zestien punten maar omdat de laatste drie ploegen in Frankrijk degraderen, is het al zeker dat Arles volgend seizoen in de Ligue 2 speelt.

Montpellier - Olympique Marseille 1-2Voor Olympique Marseille was het zondag noodzaak om te winnen op bezoek bij Montpellier. Gemakkelijk ging de overwinning allerminst. Marseille trok na negentig minuten aan het langste eind maar moest het na 78 minuten wel stellen zonder Loïc Rémy.

Dit gebeurde tien minuten nadat André-Pierre Gignac Marseille op gelijke hoogte had gesteld. Voor de thuisploeg had Olivier Giroud in de 64ste minuut voor de openingstreffer gezorgd.

Ook Montpellier beëindigde de wedstrijd met tien man: Abdelhamid El-Kaoutari moest een minuut na Rémy het veld verlaten. Drie minuten later schreef Taye Taiwo de winnende treffer op zijn naam. Foto: VI Images