PSG trekt punt over de streep na duel met opmerkelijke rol van de VAR

Paris Saint-Germain heeft in de laatste minuut een punt uit het vuur gesleept tegen Stade Rennes. Een strafschop in blessuretijd was voldoende om het duel in 1-1 te laten eindigen.

PSG
PSG
1 - 1
Rennes
Rennes

Zoals zo vaak waren de schijnwerpers voorafgaand aan het duel op Kylian Mbappé gericht. Het was de eerste keer dat de Fransman in het Parc des Princes speelde sinds bekend werd dat hij uit Parijs gaat vertrekken. Waar de harde kern van PSG erom bekend staat dat ze er niet vies van zijn om eigen spelers aan te pakken, werd vooraf al aangekondigd dat dit bij Mbappé niet het geval zou zijn en er is dan ook niets voorgevallen.

Met Mbappé in de basis begon koploper PSG tegen nummer zes Stade Rennes. Op speldenprikjes van Vitinha en Achraf Hakimi na kreeg de thuisclub geen hele grote kansen. Hele grote kansen kreeg de uitploeg ook niet, maar na één moment was het direct raak. Het was spits Amine Gouiri die met een knappe individuele actie langs Danilo Pereira snelde en vervolgens Gianluigi Donnarumma wist te verschalken.

Met Marco Asensio voor Lee Kang-In ging PSG in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Het was wederom Hakimi die in aanvallend opzicht de gevaarlijkste man aan de kant van de Parijzenaren was. In de slotfase leek PSG de ultieme kans op de 1-1 te krijgen. Arbiter Bastien Dechepy wees naar de stip, maar werd overruled door de VAR.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg PSG uiteindelijk toch waar het recht op had. Gonçalo Ramos ging over het been van Steve Mandanda, maar nu zag Dechepy er niets in. De rollen werden nu echter omgedraaid, want de arbiter werd naar het scherm geroepen door de VAR, waarna hij alsnog een stafschop gaf. Die werd vakkundig benut door Ramos, omdat Mbappé al in minuut 65 naar de kant was gehaald. Het duel eindigde daarmee in 1-1.

Door het gelijke spel behoudt PSG alsnog een flinke voorsprong in de Ligue 1. Het gat met nummer twee Brest bedraagt elf punten.