PSG-trainer Enrique blaast loftrompet over speler met 'enorm rendement'

Reacties

Ousmane Dembélé kan dinsdagavond van grote waarde zijn bij Paris Saint-Germain voor het treffen met Newcastle United in de Champions League. Luis Enrique, de trainer van de Franse kampioen, had mooie woorden over voor zijn aanvaller.

PSG-trainer Enrique blaast loftrompet over speler met 'enorm rendement'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

'Ik wilde hem al halen toen hij bij Stade Rennes speelde, maar hij wilde niet naar Barcelona komen omdat daar veel concurrentie was. Hij is een unieke speler. Vraagt altijd om de bal, is nooit bang om dingen te doen, aanvaardt kritiek. Het is mazzel dat we een speler als hij hebben', stak de Spanjaard van wal op de persconferentie.

Enrique heeft bovendien vastgesteld dat er een extra dimensie is toegevoegd aan het spel van Dembélé. 'Bij Barcelona speelde hij alleen op de flanken, hier ook in de as van het veld. Hij heeft een enorm rendement, van alle spelers ter wereld is Dembélé er het beste in om een verdediging uit balans te brengen', aldus Enrique, die geen misverstanden laat bestaan over het belang van het duel met The Magpies.

'We zitten in een lastige groep, de wedstrijd van morgen kan bepalend zijn. Ik weet dat we er klaar voor zijn en dat dit team tot veel in staat is. Het stadion zal ons dragen, ik verwacht een geweldige sfeer. We zullen onze supporters nodig hebben, zeker in de moeilijke momenten. Zij zijn fysiek heel sterk en kunnen fel en hoog druk zetten, met veel intensiteit. Dat zal morgen ook zo zijn, daar moeten we op voorbereid zijn.'

In Engeland liep PSG al een fikse waarschuwing op: op St. James' Park eindigde het eerste onderlinge treffen in 4-1 voor Newcastle. De ploeg van Eddie Howe is met vier punten uit vier wedstrijden toch de hekkensluiter in Poule F. Milan heeft vijf punten, PSG zes en Borussia Dortmund leidt de dans met zeven stuks.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.