'PSG schakelt door, Franse succescoach staat te popelen'

Reacties

Paris Saint-Germain heeft het lijstje met kandidaten om Mauricio Pochettino op te volgen teruggebracht naar twee namen. Volgens verschillende Franse media ligt Christophe Galtier op pole position.

'PSG schakelt door, Franse succescoach staat te popelen'
© Pro Shots

De verwachting in Frankrijk is dat PSG deze week definitief afscheid neemt van Pochettino. Het is een ontslag dat zich al maanden aankondigde, eigenlijk sinds de eliminatie in de achtste finales van de Champions League. De afgelopen tijd circuleerden er vele namen in Parijs, van Zinedine Zidane tot José Mourinho, als mogelijke opvolgers van Pochettino.

Het heeft er nu echter alle schijn van dat de keuze gaat vallen op Galtier. De 55-jarige Fransman bezorgde Lille in 2021 de landstitel en maakte dit seizoen indruk bij OGC Nice. Galtier is volgens Franse media de eerste keuze van Luis Campos, de nieuwe directeur voetbalzaken, die bij Lille zeer succesvol met hem samenwerkte. Volgens RMC is er nog één andere kandidaat over op het lijstje van PSG.

Over de intenties van Galtier bestaan volgens het Franse medium weinig twijfels. De trainer zou inmiddels openlijk hebben uitgesproken dolgraag naar Parijs te willen voor het meest ambitieuze project van zijn loopbaan. Dat is bij Nice dan weer niet in goede aarde gevallen, Galtier heeft immers een doorlopend contract tot medio 2024 in Zuid-Frankrijk.

INEOS, de vermogende eigenaar van de club, zou niet gecharmeerd zijn van het geflirt van Galtier met PSG. De kans bestaat dat de club sowieso afscheid neemt van zijn trainer, ook als hij níét naar Parijs vertrekt. In dat geval zouden Lucien Favre, Vincent Kompany en Marco Rose in beeld komen bij Nice.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.