PSG op weg naar eerste prijs na pareltje Meunier

Reacties

Paris Saint-Germain kan eind maart al de eerste prijs van het seizoen voor zich opeisen. De Parijse miljardenformatie plaatste zich dinsdag door een 2-3 zege bij Stade Rennes voor de finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. De 0-1 van Thomas Meunier was het absolute hoogtepunt in een duel dat in de slotfase nog even spannend werd.

PSG op weg naar eerste prijs na pareltje Meunier

Rennes hield een kwart wedstrijd stand, voordat de Belgische rechtsback toesloeg. Meunier worstelde zich met wat geluk vanaf de rechterkant voorbij een paar tegenstanders, waarna hij de bal op de volley met buitenkant rechts schitterend in de verre hoek ramde. Even later leek Wahbi Khazri de 1-1 op het bord te zetten. De videoscheidsrechter greep echter in, oordeelde dat de Tunesische Fransman hands had gemaakt en keurde de treffer af. Daarmee leek het verzet van de thuisploeg wel gebroken, PSG liep na rust makkelijk uit naar een ruime voorsprong.

Eerst zag Ángel Di María zijn schot met links gepakt worden, maar de rebound was een simpele prooi voor de mee opgekomen verdediger Marquinhos. Nog geen vijf minuten later leek het duel helemaal gespeeld. De in de rust ingevallen Giovani Lo Celso schoot na een klutssituatie met links en zag de bal via de benen van Rennes-keeper Abdoulaye Diallo in het doel verdwijnen. Die 0-3 had PSG in veilige haven moeten brengen, maar toch ging het nog bijna mis.

De bijna-remonte van Rennes werd ingeleid door een rode kaart van Kylian Mbappé. De jongeling moest vertrekken na een spijkerharde tackle van achteren, waardoor hij de finale van zaterdag 31 maart zal moeten missen. Saillant detail: die finale is mogelijk tegen zijn oude club AS Monaco. Morgen speelt de club uit het groothertogdom thuis tegen Montpellier, zij strijden om het tweede finaleplekje en dus een ontmoeting met PSG.

Tegen tien man kon Rennes het in de laatste minuten nog even spannend maken. De 1-3 van debutant Diafra Sakho - hij kwam deze week over van West Ham United - en de 2-3 van Sanjin Prcic waren uiteindelijk enkel nog voor de statistieken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.