PSG kent eenvoudige generale voor CL-duel met Leverkusen

Mede dankzij een treffer van Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain thuis zonder problemen gewonnen van Valenciennes. De ploeg van trainer Laurent Blanc reist daardoor vol vertrouwen af naar Duitsland.

Vier dagen voor het uitduel met Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League was PSG na 52 minuten al klaar met de nummer achttien van de Ligue 1, aangezien het zeven minuten na rust al 3-0 stond. Ezequiel Lavezzi opende in de achttiende minuut de score en vijf minuten na rust verdubbelde Ibrahimovic de voorsprong.

Door een eigen doelpunt van Gary Kagelmacher twee minuten later was het duel definitief beslist in het voordeel van de Ligue 1-koploper, waar Gregory van der Wiel de volledige wedstrijd speelde als rechtsback. Door de zege komt PSG op 58 punten uit 25 duels, acht meer dan AS Monaco. De nummer twee heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De Monegasken treden zaterdag op Corsica aan tegen Bastia.