'PSG is nog geen grote club, maar dit United is het United van Ferguson en Busby'

Reacties

Paris Saint-Germain sneuvelde woensdagavond voor het derde seizoen op rij in de achtste finales van de Champions League. De ambitieuze Fransen verspeelden thuis de 0-2 voorsprong die ze veroverden in de uitwedstrijd tegen Manchester United. De kranten trekken een harde conclusie.

'PSG is nog geen grote club, maar dit United is het United van Ferguson en Busby'

De grootste Franse sportkrant L'Équipe kopt groot met Encore pire, 'Nog erger'. De gedachten gaan terug naar het seizoen 2016/17, toen Paris Saint-Germain thuis met 4-0 won van Barcelona en in de return een pak slaag van jewelste ontving (6-1) dat leidde tot uitschakeling: de beroemde remontada.

De voorpagina van de Franse sportkrant L'Équipe op donderdag.
De voorpagina van de Franse sportkrant L'Équipe op donderdag.

'Twee jaar na de remontada gebeurde het ondenkbare gisteravond opnieuw. Paris Saint-Germain barstte uiteen in het Parc des Princes, ondanks een comfortabele voorsprong van twee doelpunten. Twee individuele fouten en een penalty in blessuretijd ontnemen de ploeg voor het derde jaar op rij de kwartfinales', schrijft de krant.

De lijst met schuldigen is lang, oordeelt L'Équipe. Gianluigi Buffon ging niet vrijuit bij het 'ongevaarlijke schot' van Marcus Rashford, dat leidde tot een doelpunt van Romelu Lukaku. Daarnaast had Kylian Mbappé zes minuten voor tijd de 2-2 op de schoen, maar maakte hij herhaaldelijk de verkeerde keuzes. Ook Thilo Kehrer mag zich volgens het dagblad afvragen wat hij aan het doen was in de openingsfase, toen Lukaku voor 0-1 zorgde.

Onwaardige cadeaus
France Football schrijft dat zich in Parijs een scenario voltrok waar niemand ooit rekening mee had gehouden na de zege van Les Parisiens op Old Trafford. De les die volgens het gezaghebbende tijdschrift getrokken kan worden is dat Paris Saint-Germain nog altijd geen grote club genoemd kan worden.

'Deze uitschakeling hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Dit is een eliminatie die de wereld overgaat. Oog in oog met een Manchester United dat duidelijk geklopt werd in de heenwedstrijd én belangrijke spelers als Paul Pogba miste, gaf Paris Saint-Germain twee onwaardige cadeaus van hoop aan de Engelsen.'

Het blad wijst op de statistiek dat Paris Saint-Germain de eerste ploeg in de Champions League-geschiedenis is die uitgeschakeld wordt na een 0-2 uitzege. 'Neymar werd gemist, ja. Maar dit Paris Saint-Germain is nog niet groot genoeg om zich tot de beste teams te rekenen. Het begint vrij lang te duren. Het is verschrikkelijk.'

Lof voor Manchester United
In Engeland is men verrast over de miraculeuze ontsnapping van Manchester United in Parijs. The Times spreekt van een 'miracle recovery' en zegt 'het echte United' aan het werk te hebben gezien. 'De ploeg geloofde erin, speelde met branie en toewijding. Ze speelden voor elkaar en voor het shirt en lieten zich niet uit het veld slaan door een grote tegenstander. Ze gaven nooit op.'

Ole Gunnar Solskjaer combineert volgens de krant het beste van twee werelden. 'Dit United is het United van Sir Alex Ferguson en Sir Matt Busby. Het feit dat beroemde tradities in ere worden hersteld is de reden dat Solskjaer deze baan moet krijgen. Daarover mag niet langer gediscussieerd worden.'

Ole Gunnar Solskjaer moet volgens The Times de baan van manager in handen krijgen.
Ole Gunnar Solskjaer moet volgens The Times de baan van manager in handen krijgen.

De Manchester Evening News tenslotte spreekt van de mooiste Champions League-avond in elf jaar tijd. In 2008 rekende United in de finale af met Chelsea en sindsdien deed zich niet meer zo'n bijzondere samenloop van omstandigheden voor als woensdagavond in Parijs. De krant pakt er een speciale statistiek bij.

'In totaal zijn 106 teams ooit de tweede wedstrijd van een wedstrijd in de knock-outfase van een Europees toernooi ingegaan met een 2-0 voorsprong. Ze gingen alle 106 door. Paris Saint-Germain was nummer 107', stipt de krant aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.