PSG in slotfase Nice en provocerende Balotelli de baas

Paris Saint-Germain heeft het uitduel met OGC Nice in de slotfase weten te winnen. Dani Alves kroonde zich zondagmiddag tot de matchwinner: 1-2.

Op voorhand stookte - wie anders dan - Mario Balotelli het vuurtje tegenover Téléfoot goed op. 'Paris Saint-Germain, dat is net Guingamp. Het is Ligue 1. Het maakt mij niet uit dat het PSG is. Olympique Marseille en Olympique Lyon zijn ook goede teams. Ik kijk nooit naar Paris Saint-Germain', aldus de Italiaanse spits over de koploper van de Ligue 1.

De thuisploeg zette de harde woorden van zijn spits kracht bij door al snel op voorsprong te komen. Waar na een kwartier Edinson Cavani nog de lat raakte namens de bezoekers, lukte het Allan Saint-Maximin namens de thuisploeg wel om te scoren. Op aangeven van Alassane Pléa rondde de rechtsbuiten beheerst af: 1-0. Lang zou de voorsprong geen stand houden, want Ángel Di María zette enkele minuten later alweer de gelijkmaker op het bord. De Argentijn schoot raak na een fraaie solo. Adrien Rabiot kopte na ruim een half uur spelen nog bijna raak, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na de hervatting zette PSG aan, wat al snel resulteerde in een treffer van Kylian Mbappé. De jonge Fransman zag zijn treffer echter afgekeurd worden wegens buitenspel. Na ruim een uur spelen moest doelman Walter Benítez redden op een poging van Alves. In de slotfase kreeg uitgerekend Balotelli nog een enorme kans, maar de spits van Nice kopte de bal uit een hoekschop tegen de paal.

Ruim tien minuten voor tijd zou de ploeg uit Parijs het duel toch naar zich toe trekken. Rabiot gaf de bal fraai op de Braziliaan Alves, die de bal via de rechterpaal in het doel kopte: 1-2. De voorsprong zou voor de bezoekers niet meer in gevaar komen.

Door de winst komt PSG op 83 punten uit 31 duels, zeventien meer dan nummer twee AS Monaco, dat nog wel een duel tegoed heeft. De Franse titel komt voor de olierijke club steeds dichterbij. Nice is met 42 punten uit dertig wedstrijden in de middenmoot terug te vinden.