PSG-baas Al-Khelaïfi moet zich verantwoorden na corruptie-aantijgingen

Reacties

De Franse justitie verdenkt Nasser Al-Khelaïfi van corruptie. De voorzitter van Paris Saint-Germain zou in 2011 dubieuze betalingen hebben gedaan om het WK atletiek in 2017 naar de Qatarese stad Doha te halen.

PSG-baas Al-Khelaïfi moet zich verantwoorden na corruptie-aantijgingen

Er loopt sinds maart een onderzoek naar de rol van Al-Khelaïfi bij het binnenhalen van het WK atletiek. Via het bedrijf Oryx Qatar Sports Investment, waarvan Al-Khelaïfi en zijn broer Khalid eigenaar zijn, zou in totaal 3,1 miljoen euro zijn overgemaakt naar de zoon van Lamine Diack, voormalig voorzitter van atletiekbond IAAF. De 85-jarige Diack werd in maart al aangeklaagd in deze zaak.

Al-Khalaïfi is ook de baas van het Qatarese televisiestation BeIN Sports. Yousef Al-Obaidly, directeur bij BeIN Sports én bestuurslid van PSG, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de toewijziging van het WK atletiek. In 2017 werd het evenement in Londen gehouden, dit jaar staat het in Doha op het programma.

Volgens de BBC heeft Al-Khalaïfi via zijn advocaat laten weten dat hij onschuldig is. 'Nasser Al-Khalaïfi was in 2011 geen aandeelhouder en ook geen directeur van Oryx. Hij heeft zowel direct als indirect geen rol gehad in de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek.'

Al-Khalaïfi werd twee jaar geleden al verdacht van fraude bij de verkoop van de tv-rechten van de WK's van 2026 en 2030. Eerder dit jaar kreeg de bestuurder een plek in het uitvoerend comité van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.