PSG-aanhang roert zich op bijzondere avond Cavani, Neymar krijgt rood

Paris Saint-Germain heeft vijf dagen na de Champions League-nederlaag bij Borussia Dortmund een goede reactie gegeven in de competitiewedstrijd tegen Girondins Bordeaux. Op een mooie avond voor Edinson Cavani maakten de fans van PSG echter duidelijk dat alleen nationaal succes niet voldoende is.

PSG
PSG
4 - 3
Bordeaux
Bordeaux

PSG heeft al jaren nauwelijks last van enige concurrentie in de Ligue 1 (los van de titel van AS Monaco in 2017) en snakt nu naar Europese glorie. In de laatste jaren ging het voor de ambitieuze club echter steeds mis in de achtste finales van de Champions League en dat horrorscenario dreigt na de 2-1 nederlaag tegen Dortmund opnieuw. De fans lieten zondagavond hun teleurstelling, maar ook hun woede blijken. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Bordeaux werd er gefloten toen de naam van hoofdtrainer Thomas Tuchel omgeroepen werd.

Bij de spelersnamen werd niet gefloten. Op de tribune waren echter wel spandoeken te zien met daarop negatieve teksten over de selectie. 'Kombouaré, Gino, Rai: dat waren spelers met een winnaarsmentaliteit. Silva, Mbappé, Neymar: zijn jullie bang om te winnen? Grow some balls!', viel er bijvoorbeeld te lezen. Van de positieve stemming die er heerste rondom de club, is na de nederlaag in Duitsland opeens niets meer over.

De fans die zondag naar het Parc des Princes waren gekomen kregen wel een leuke wedstrijd voorgeschoteld, waarin clubtopscorer Cavani een bijzondere grens bereikte. Hij kopte twintig minuten voor rust de 1-1 binnen en dit doelpunt betekende zijn 200ste goal in het shirt van PSG. Marquinhos leek de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamer in te brengen, maar een enorme keepersfout zorgde voor een 2-2 ruststand. Doelman Rico schoot de bal op de aanstormende Pablo en hij kreeg zo een doelpunt cadeau.

In de tweede helft was het vooral Cavani die gemotiveerd was om nog iets van dit duel te maken. Na een gekeerde kopbal van de spits maakte Marquinhos uit de rebound zijn tweede van de avond en op aangeven van Cavani schoot Kylian Mbappé de 4-2 binnen. De aansluitingstreffer van Pardo maakte het nog even spannend, maar PSG gaf de zege niet uit handen. Een doelpunt van invaller Mauro Icardi werd na optreden van de VAR nog afgekeurd.

Rood Neymar
PSG eindigde de doelpuntrijke avond met tien man, omdat Neymar kort voor tijd van het veld werd gestuurd. De aanvaller, terug van een ribblessure, ontving na een overtreding zijn tweede gele kaart en is hierdoor geschorst voor de volgende competitiewedstrijd tegen PSG, thuis tegen Dijón. Eerder deze week klaagde Neymar nog dat PSG hem niet de kans had gegeven om in het ritme te komen voor het treffen met Dortmund; nu moet de Braziliaan in de spiegel kijken.

PSG staat na de 21ste competitiezege van dit seizoen weer dertien punten los van achtervolger Olympique Marseille. De kritische supporters kijken echter helemaal niet naar de Ligue 1-ranglijst en zitten vooral te wachten op 11 maart, wanneer Dortmund op bezoek komt in Parijs.