Davy Pröpper en Jürgen Locadia moeten met Brighton & Hove Albion nog vol aan de bak om degradatie naar het Championship te voorkomen. De cruciale degradatiekraker tegen Cardiff City ging in het eigen Amex Stadium verloren.

Brighton & Hove Albion
0 - 2
Cardiff City

De hete adem van Cardiff City in de nek of een grote stap naar lijfsbehoud: dat is wat er dinsdagavond voor Brighton & Hove op het spel stond in het cruciale thuisduel met Cardiff City. Voor aanvang was het verschil tussen de nummer zeventien en achttien van de Premier League vijf punten en die achttiende plek betekent na 38 speelrondes degradatie naar het Championship. Pröpper stond aan de aftrap bij de thuisploeg, Locadia keek vanaf de bank toe hoe zijn ploeg in de eerste helft een wonderschone treffer van Nathaniel Mendez-Laing moest incasseren. De Engelse middenvelder rukte van eigen helft op en na een combinatie met Junior Hoilett krulde hij de bal op prachtige wijze in de verre hoek: 0-1, tevens de ruststand.

Het leed voor Pröpper en consorten werd vijf minuten na rust nog groter toen Sean Morrison bij een vrije trap uit de rug van Lewis Dunk wegliep en met het hoofd de 0-2 noteerde. Hoewel de thuisploeg voor die tijd nauwelijks iets creërde, voerde Brighton na die tweede tegentreffer uiteraard de druk op. Dat leidde tot de nodige dreiging, maar niets meer dan dat. Cardiff City grijpt de laatste strohalm en vindt weer de aansluiting met de veilige plaatsen.

Door dat resultaat kan Brighton nog de borst natmaken in het restant van de Premier League. Het gat met Cardiff City, en dus de degradatiezone, is nog maar twee punten. En dat terwijl er voor Brighton nog duels met Tottenham Hotspur (uit), Arsenal (uit) en Manchester City (thuis) op het programma staan. Brighton heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Cardiff City.