Pröpper, Locadia en Jahanbakhsh zien coach na 4,5 jaar weggestuurd worden

Reacties

Brighton & Hove Albion begint met een nieuwe manager aan het komende seizoen in de Premier League. Coach Chris Hughton is vertrokken bij de nummer zeventien van de Engelse competitie.

Pröpper, Locadia en Jahanbakhsh zien coach na 4,5 jaar weggestuurd worden

Een dag na de laatste competitiewedstrijd, Brighton was al veilig en verloor met 1-4 van kampioen Manchester City, maakte de club het ontslag van Hughton bekend. Door de slechte resultaten in de tweede seizoenshelft was het vertrouwen in de manager broos, zo valt te lezen in het statement op de clubwebsite. Hughton werd eind 2014 aangesteld door Brighton, daarmee was hij na Eddie Howe (AFC Bournemouth, sinds 2012) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur, sinds midden 2014) de langstzittende coach in de Premier League.

In de komende weken gaat Brighton op zoek naar een vervanger van de Ier. Voor Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhsh breken dus spannende tijden aan. De ex-Eredivisionisten bij de club (Soufyan Ahannach staat ook onder contract in Zuid-Engeland, maar wacht nog op zijn competitiedebuut) hebben verschillende ervaringen met de oude manager.

Pröpper was voor zijn blessure basisspeler, maar Locadia en Jahanbakhsh kwamen onder Hughton niet bijzonder veel aan bod in de Premier League. Mogelijk krijgen zij onder een nieuwe coach een nieuwe kans. Het nieuwe seizoen in Engeland begint op 10 augustus, volgende maand wordt het speelschema bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.