Promes opgelucht na glansrol: 'Dit hadden we nodig'

Reacties

Quincy Promes is blij dat de ban gebroken is met zijn eerste twee interlandgoals. De rechtsbuiten maakte tegen Wit-Rusland indruk (4-1 zege) en benadrukte na afloop dat de overwinning goed is voor het vertrouwen van het Nederlands elftal.

Promes opgelucht na glansrol: 'Dit hadden we nodig'

Bondscoach Danny Blind verdedigde exact een week geleden zijn keuze voor Quincy Promes tijdens zijn persconferentie. 'Jullie zien Promes niet, dat is jammer. Ik zie hem iedere week negentig minuten en dat is gewoon goed', aldus de keuzeheer, die zag dat de aanvaller van Spartak Moskou het vertrouwen in De Kuip terugbetaalde.

In zijn vijftiende interland scoorde Promes voor het eerst voor het nationale team. 'Het is lekker dat ik er twee maak', zei de uitblinker na afloop bij de NOS. 'Zeker omdat het veelbesproken was dat ik net niet wist te vinden bij Oranje.'

Oranje tankte vrijdagavond vertrouwen in aanloop naar de kraker tegen Frankrijk van komende maandag. 'Dan moeten er weer staan. Dit hadden we nodig. Een paar belangrijke spelers ontbreken. Sneijder was niet helemaal fit en Arjen Robben is er niet bij. Vandaag zie je toch dat er jongens zijn die genoeg kwaliteiten hebben.'

Blind liet weten blij te zijn voor zijn flankspeler. 'Ik heb hem in zoverre verdedigd dat hij goed speelt in een sterke competitie. Ik zie hem elke week, de meeste journalisten niet. Natuurlijk is hij blij en wij zijn blij voor hem. Dan gaat hij nog overdrijven ook en maakt hij er twee', sloot de bondscoach af met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.