Promes maakt het verschil voor Spartak: dubbelslag binnen zeventien minuten

Spartak Moskou heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Russische beker. Spartak boekte woensdag een 6-1 overwinning op Kuban en Quincy Promes scoorde twee keer.

Promes opende al na zes minuten de score. Na een lage voorzet van Shamar Nicholson kwam de bal via Daniil Khlusevich terecht bij Promes, die eenvoudig binnen kon punteren. Na zeventien minuten maakte Promes er ook 2-0 van: zijn vrije trap werd van richting veranderd en liet doelman Yuri Nesterenko daardoor kansloos.

Nicholson maakte er op aangeven van Khlusevich 3-0 van en later werd een treffer van laatstgenoemde vanwege buitenspel afgekeurd. In de tweede helft liep Spartak uit naar 6-1. Nicholson completeerde zijn hattrick en Jordan Larsson pikte zijn doelpunt mee. De Zweed was na zeventig minuten ingevallen voor Promes.

Spartak hervatte afgelopen zaterdag, twee dagen na de Russische invasie in Oekraïne, de competitie met een 0-2 nederlaag tegen CSKA Moskou. Promes deed in dat duel negentig minuten mee. Voor de dertigjarige Amsterdammer staat de teller dit seizoen inmiddels op acht doelpunten in 21 wedstrijden.