Productieve Trezeguet wijst Juventus de weg

Juventus heeft de dreigende crisis simpel de kop ingedrukt. AS Roma zette de zegereeks voort, terwijl Fiorentina punten morste.

Ascoli-Juventus 1-3Juventus kon het na achttien minuten al rustig achterover leunen. David Trezeguet was verantwoordelijk voor deze comfortabele start met zijn hattrick in tien minuten tijd. De Franse international mocht Alessandro del Piero laten delen in de feestvreugde, aangezien de Italiaan een bijdrage leverde aan alle doelpunten. Ascoli verkleinde nog voor rust de achterstand, maar verder dan de treffer van Marco Ferrante kwam de middenmoter niet. Udinese-Fiorentina 0-0Het doelpuntloze gelijkspel was voor Udinese een winstpunt. Want bijna zeventig minuten speelde de thuisploeg met tien man na de dubbele gele kaart voor Roberto Baronio. Bij Fiorentina, dat zich geen raad wist met de numerieke meerderheid, maakte Bogdan Lobont zijn debuut. De Roemeense doelman, die werd overgenomen van Ajax, maakte na bijna een uur zijn entree na de blessure van eerste keus Berti. Chievo-Reggina 4-0Op eigen veld maakte Chievo wederom indruk. Ook Reggina moest aan de dadendrang van de Flying Donkeys geloven. Met een 4-0 nederlaag keerde de gasten huiswaarts. De ruime overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. Braziliaan Amauri en Sergio Pellisier namen ieder twee doelpunten van de Chievo-productie voor hun rekening. AS Roma-Livorno 3-0AS Roma heeft de wind in de zeilen. Tegen Livorno boekte de Romeinen de zesde zege in de Serie A op rij. Francesco Totti, terug van een enkelblessure, legde met twee treffers in de eerste helft de solide basis voor weer een overwinning, die AS Roma op de vijfde plaats brengt.

Treviso-Lazio 0-1Eigenlijk was het niet verdiend, maar daar maalde niemand om bij Lazio Roma. Tommaso Rocchi tekende vier minuten voor het einde voor de onverdiende voorsprong tegen nummer voorlaatste Treviso. Maar Lazio mocht ook keeper Marco Ballotta dankbaar zijn. De veertigjarige goalie, bij afwezigheid van Angelo Peruzzi en Matteo Sereni eerste keus, bewees met enkele goede reddingen het keeper nog niet verleerd. Empoli-Parma 1-2Met de eerste overwinning op vreemde bodem heeft Parma een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Marco Marchionni en Mark Bresciano, die beiden in het verleden uitkwamen voor Empoli, zorgden voor de tweede 2-1 nederlaag op rij voor de nieuwe Empoli-trainer Cagni.