Problemen stapelen zich op voor Rosenborg

Rosenborg BK verkeert in een sportieve crisis. De regerend landskampioen in Noorwegen leed afgelopen weekeinde tegen Bryne FK alweer zijn derde nederlaag van de competitie (2-1) en bezet na vijf speelronden een teleurstellende plaats in de middenmoot.

Als klap op de vuurpijl kan de club uit Trondheim tot medio juni niet beschikken over de ervaren middenvelder Roar Strand. De Noorse international ondergaat binnenkort een enkeloperatie, nadat hij op de derde speeldag in de topper tegen Lillestrøm SK geblesseerd raakte. Ook Dagfinn Enerly is niet inzetbaar vanwege allerlei kleine kwetsuren.

Rosenborg-trainer Nils Arne Eggen heeft zich na de slechte competitiestart voor het eerst negatief uitgelaten over het transferbeleid van de club. Volgens de oefenmeester hebben de zeventien aankopen van de laatste twee jaar in veel gevallen niet gebracht wat er van hen werd verwacht.

Van alle recente aankopen behoren Ståle Stensaas (gekocht van Glasgow Rangers), Morten Knutsen (inmiddels uitgeleend aan IK Start), Petter Belsvik (inmiddels verkocht aan Vålerengen IF) en Tor Trondsen (geen basisplaats) volgens Eggen tot de grootste miskopen. Alleen middenvelder Ørjan Berg en aanvaller Frode Johnsen hebben zich goed ontwikkeld.

Bekijk hier al onze video's