Problemen stapelen zich op voor Everton

Reacties

Een Amerikaanse investeringsgroep heeft op het laatste moment afgezien van een investering in het zwaar verlieslatende Everton. MSP Sports Capital was van plan om 175 miljoen euro in de club steken in ruil voor 25 procent van de aandelen. Waarom deze partij uit New York een streep door de geldinjectie heeft gezet, is niet bekendgemaakt.

Problemen stapelen zich op voor Everton
© Pro Shots

 In mei tekende MSP nog een principeakkoord met de club uit Liverpool, die keihard nieuw kapitaal nodig heeft. De cijfers over het laatste seizoen zijn nog niet bekend, maar tussen 2018 en 2022 verloor de voormalige werkgever van PSV-directeur Marcel Brands 474 miljoen euro. Dat is hoger dan het maximaal toegestane verlies en in oktober moet de clubleiding dan ook voor de Financial Fair Play-commissie van de Premier League verschijnen.

Intussen is Everton, dat vorig seizoen ternauwernood ontsnapte aan degradatie, ook nog bezig met de financiering van het nieuwe stadion, dat in aanbouw is en mogelijk driehonderd miljoen duurder zal uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.