Primeur Gutiérrez bij interlanddebuut Dest voor Team USA

Reacties

Mede door de eerste interlandgoal van Erick Gutiérrez is Sergino Dest in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen een nederlaag aangelopen bij zijn debuut voor de Amerikaanse nationale ploeg.

Primeur Gutiérrez bij interlanddebuut Dest voor Team USA
Verenigde Staten
Verenigde Staten
0 - 3
Mexico
Mexico

Team USA verloor de oefeninterland tegen Mexico in East Rutherford met liefst 0-3. Javier Hernández brak in de 21ste minuut de ban, waarna doelpunten van PSV'er Gutiérrez ('78) en Uriel Antuna ('82) het duel op slot gooiden. Gutiérrez rondde, vlak na te zijn ingevallen, koelbloedig af na een fout in de opbouw van de Amerikanen. Het betekende zijn eerste interlandgoal. Ook Hirving Lozano maakte als invaller zijn opwachting.

Ajacied Dest had juist een basisplaats. De vleugelverdediger werd na 68 minuten vervangen door Daniel Lovitz. Bijna beleefde Dest een debuut om nooit te vergeten: na een kwartier stelde hij de Mexicaanse keeper Jonathan Orozco op de proef met een schot van afstand. In de aanloop naar de 0-1 liet Dest zich verschalken door Jesús Corona, die de bal door de benen van de Ajacied speelde.

'Ik ben heel trots op die jongen', meldde de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter na afloop. 'Maakte hij enkele fouten? Natuurlijk. Maar hij is tenminste een speler die dingen probeert.'

Omdat het duel van de Verenigde Staten geen bindende interland was, is de in Almere geboren Dest nog altijd inzetbaar voor het Nederlands elftal. In oktober spelen de Amerikanen echter duels in de CONCACAF Nations League. Maakt Dest dan minuten in Team USA, dan is een selectie voor Oranje uitgesloten.

De KNVB wil snel om tafel met Dest:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.