Primeur Cristiano Ronaldo, Real nadert honderd goals

Cristiano Ronaldo droeg zaterdagavond met één doelpunt bij aan de ruime 5-1 zege van Real Madrid op Granada. Met dat doelpunt tilde de Portugese aanvaller zijn competitietotaal in dit seizoen naar 21 goals in zeventien duels.

Primeur Cristiano Ronaldo, Real nadert honderd goals

Nooit eerder in de historie slaagde een speler van Real Madrid erin meer dan twintig keer te scoren in de eerste zeventien competitieduels van het seizoen. Tijdens de vorige jaargang van de Primera División, toen Cristiano Ronaldo met veertig goals een nieuw Spaans record vestigde, stond de teller na de eerste zeventien duels pas op negentien treffers.

Cristiano Ronaldo is dit seizoen in zijn eentje goed voor bijna 28 procent van de hele Real-productie, gerekend over alle competities. Na het duel met Granada staan de Madrilenen al op 94 doelpunten in 28 officiële wedstrijden en nadert de magische grens van honderd doelpunten met rasse schreden.

Van die 94 goals tot dusverre namen de drie aanvallers Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuaín er liefst 58 voor hun rekening, bijna tweederde van het totaal (62 procent). Ronaldo staat na zaterdag op 26 doelpunten, terwijl Benzema (twee goals) en Higuaín (één) hun totaal naar elk zestien tilden. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's