Premier League-angst bij Martial, Keane als mentor

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Premier League-angst bij Martial, Keane als mentor

'In het begin was ik angstig, omdat ik veel had gehoord over de intensiteit in de Premier League.'
• Anthony Martial erkent in gesprek met boulevardkrant The Mirror dat hij niet erg zeker van zijn zaak was bij zijn komst naar Manchester United. Inmiddels is van angst geen sprake meer bij de twintigjarige Fransman. 'Ik merk dat ik geen probleem heb met het tempo. Wel wil ik nog scherper worden voor het doel.'

• De testimonial voor Mark Noble bleek voor West Ham United-doelman Adrián een mooie gelegenheid zich eens buiten zijn strafschopgebied te wagen. Erg soepel oogde de dribbel niet, maar chapeau! Zelden liet Rio Ferdinand een tegenstander zo gemakkelijk scoren. Het zal de voormalige verdediger van onder meer Manchester United toch stiekem pijn hebben gedaan.

• De 35-jarige Robbie Keane mist het EK mogelijk vanwege een knieblessure, maar dat wil niet zeggen dat de Ierse routinier niet bruikbaar is in Frankrijk, zegt bondscoach Martin O'Neill. 'Hij heeft een grote invloed op de selectie, ook als hij niet speelt. Het is een mogelijkheid hem toch gewoon bij de groep te houden.' Een goede jongen voor in de kleedkamer, die Keane.

• José Mourinho verkocht Romelu Lukaku namens Chelsea aan Everton, maar dat zit de Belgische spits niet meer dwars. De goalgetter staat open voor een volgende samenwerking met de Portugees. 'Sommigen zullen zeggen dat ik hem zal moeten overtuigen, maar daar gaat het niet om. Drie jaar geleden was ik twintig en op dat moment was ik simpelweg nog niet klaar voor een plaats in de absolute top.' Gaan de twee samenwerken op Old Trafford? Mourinho is volgens diverse media in ieder geval op weg naar Manchester United. (La Derniere Heure)

• Bij datzelfde Manchester United is Ryan Giggs momenteel de assistent van manager Louis van Gaal. Giggs fungeert als cultuurbewaker en wil altijd eigen jeugd zien in het eerste elftal, laat hij weten op de clubsite. 'Dat is het streven. We kunnen spelers van wereldklasse halen, maar we willen ook jongens van de club op Old Trafford zien. Of het nu gaat om een spits, buitenspeler of verdediger. We hebben voetballers nodig die doorstromen uit onze jeugdopleiding.'

'Nu hou ik dat negentig minuten vol. Ik was daarvóór te veel met de scheidsrechter of het publiek bezig. Nu ligt de focus op het uitschakelen van mijn man. Daar heb ik alle aandacht en energie voor nodig. Zie dat besef als een stukje volwassen worden. Ik laat me niet meer afleiden door randzaken.'
• Oranje-international Jeffrey Bruma vertelt in De Telegraaf over zijn ontwikkeling.

• In het Nederlandse korfbal was er zaterdag ook ruimte voor een eerbetoon aan Johan Cruijff. TOP-speler Nick Pikaar koos in de wedstrijd tegen Dalto voor een opmerkelijke strafworp, door in de traditie van Cruijff te kiezen voor een penalty in tweeën. Jet Hendriks was het die profiteerde in de korfbal-variant van de Cruijff-Olsen-strafschop.

'Het is geen toeval dat mensen over hem en Barcelona praten. Hij is een van de voetballers die gemakkelijk in die competitie mee zouden kunnen spelen. Ik denk dat de manier zoals Barcelona voetbalt bij hem past.'
Ian Rush, Liverpool- en Wales-icoon, geeft hoog op over Aaron Ramsey. (Wales Online)

'Ik ben hier één keer eerder geweest. Een paar jaar geleden met familie tijdens een stadiontour.'
• Voor Vincent Janssen heeft het bezoek aan Wembley een andere betekenis. De AZ-spits komt dinsdag in de Engelse voetbaltempel opnieuw in actie voor Oranje. Van bezoeker tot bespeler… (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.