Premier League-voetbal op de dag van kerstavond keert terug

Reacties

Voor het eerst in 28 jaar zal er op de dag van kerstavond een Premier League-wedstrijd worden gespeeld. De BBC meldt dat de datum voor Wolverhampton Wanderers-Chelsea inmiddels vaststaat.

Premier League-voetbal op de dag van kerstavond keert terug
© Pro Shots

Het duel op Molineux stond oorspronkelijk voor 23 december op het programma, maar wordt een dag verschoven om aan de wens van de zendgemachtigden tegemoet te komen. Toen de eerste berichten hierover naar buiten kwamen, ontstond er al de nodige ophef. De FSA, waarin de Engelse supportersgroepen zijn verenigd, sprak in een statement zijn afschuw uit.

Dit heeft geen effect gehad: Wolves-Chelsea wordt verplaatst naar 24 december. Het duel wordt niet daadwerkelijk in de avond afgewerkt, maar begint al om 14.00 uur. Toch zijn de fans niet gelukkig met deze beslissing.

De laatste (en vooralsnog enige) keer dat er op de dag van kerstavond werd gevoetbald in de Premier League was in 1995, toen Leeds United met 3-1 te sterk was voor Manchester United.

Kerstavond valt dit jaar op een zondag. Op maandag (eerste kerstdag) wordt er niet gevoetbald in Engeland; op Boxing Day staan er vervolgens vijf wedstrijden op de rol. Ook op woensdag 27 december, donderdag 28 december, zaterdag 30 december, zondag 30 december, maandag 1 januari én dinsdag 2 januari is er Premier League-voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.