Premier League sluit nieuwe tv-deal en ontvangt miljarden uit de VS

Reacties

De Premier League heeft een nieuwe deal gesloten met NBC Universal. Het televisienetwerk betaalt omgerekend 2,37 miljard euro om de wedstrijden de komende zes jaar live uit te mogen zenden in de Verenigde Staten.

Premier League sluit nieuwe tv-deal en ontvangt miljarden uit de VS

NBC Universal coverde de Premier League de afgelopen zes jaar al, maar hoefde voor dat pakket 'slechts' 880 miljoen euro neer te tellen. De nieuwe verbintenis, die loopt tot en met het seizoen 2027/28, geeft het mediabedrijf het exclusieve recht om de Premier League in de Verenigde Staten uit te zenden.

'NBC heeft de populariteit van de competitie in de Verenigde Staten aanzienlijk versterkt', zegt Premier League-baas Richard Masters over de verlenging. 'De belangstelling voor de Premier League wordt steeds sterker en het is geweldig om de wereldwijd groeiende vraag om onze wedstrijden te kijken te kunnen beantwoorden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.