Premier League schrijft ondanks lucratieve tv-contracten dieprode cijfers

Reacties

Geen competitie is zo groot, mooi, succesvol en rijk als de Premier League. Het geld stroomt er met bakken tegelijk binnen. Dankzij gigantische tv-contracten wordt de rest van Europa op een enorme achterstand gezet. Maar meer miljarden betekent niet automatisch gezondere clubs. Integendeel.

Premier League schrijft ondanks lucratieve tv-contracten dieprode cijfers
© Pro Shots

De ene na de andere club presenteerde de afgelopen maanden een verlies over het seizoen 2022/23. Onlangs kwam Liverpool als laatste met rode cijfers: elf miljoen euro verloren. Met die score was Liverpool trouwens nog een van de beter presterende Premier League-deelnemers. Van de twaalf clubs die tot dusverre hun financiële resultaat publiceerden, scoorden er negen slechter.

Kennelijk jagen de aandeelhouders die de begrotingsgaten financieren elkaar flink op. Vooral Chelsea, Southampton (vorig jaar gedegradeerd) en Aston Villa accepteerden enorme tekorten, van meer dan honderd miljoen euro. Tot nu toe hebben alleen Manchester City (94 miljoen) en Brentford (13 miljoen) winst bekendgemaakt. Gezamenlijk verloren de twaalf clubs ongeveer 600 miljoen euro.

In de aanloop naar de dubbele ontmoeting met Ajax, namen we een duik in de financiën van Aston Villa:

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.