Premier League-plan leidt tot moordend schema rond WK

Reacties

De Premier League-spelers krijgen volgend seizoen nauwelijks rust voorafgaand aan het WK in Qatar. Die conclusie moet worden getrokken na een vergadering van de competitie-organisatie die woensdag is belegd.

Premier League-plan leidt tot moordend schema rond WK
© Pro Shots

Het voorstel is dat er nog tot en met het weekeinde van 12 en 13 november 2022 wordt doorgespeeld. De mondiale eindronde begint al op 21 november, waardoor bondscoaches nauwelijks de tijd zullen krijgen om hun Premier League-spelers in te passen.

De verwachting is overigens dat ook de meeste andere competities nog tot in november door zullen gaan. De FIFA heeft al bepaald dat de spelers op uiterlijk 14 november moeten zijn vrijgegeven.

De Premier League-clubs kregen de plannen woensdag te zien tijdens een aandeelhoudersvergadering. Ondanks het 'ingemetselde' WK kent het seizoen een vrij reguliere looptijd tussen 6 augustus en 28 mei, een langere bandbreedte dan normaal, maar niet heel veel langer.

Dat betekent dat al heel snel na het eindtoernooi de Premier League wordt hervat, namelijk op tweede kerstdag, oftewel acht dagen na de WK-finale. Naar verluidt wil de UEFA de volledige groepsfase van de Champions League vóór aanvang van het toernooi in Qatar hebben afgewerkt.

Het Eredivisie-schema van volgend seizoen moet nog bekendgemaakt worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.