Premier League is afgelastingen beu: nieuwe richtlijnen in de maak

Reacties

In de Premier League zijn tot op heden 21 wedstrijden uitgesteld vanwege corona. Dat moet anders, vindt de competitieleiding. Tijdens de korte winterstop worden de huidige regels onder de loep genomen.

Premier League is afgelastingen beu: nieuwe richtlijnen in de maak
© Pro Shots

Na de 23ste speelronde van het seizoen ligt de Premier League ruim twee weken stil. Die korte pauze geeft de competitieleiding de gelegenheid om de koppen bij elkaar te steken over de huidige coronaregels. Die schrijven voor dat een wedstrijd kan worden uitgesteld als een van de teams minder dan dertien beschikbare veldspelers en slechts een keeper heeft. Daarbij gaat het om zowel de reguliere selectielijst als om jeugdspelers die genoeg ervaring zouden moeten hebben.

Die regel zorgde voor veel controverse. Zo voelde Tottenham Hotspur zich afgelopen weekend nog gepiepeld door Arsenal, dat 'slechts' te kampen had met één coronabesmetting. 'De Premier League overlegt met onze clubs over de regels en omtrent het uitstellen van wedstrijden, gezien het nationale beeld en het dalende aantal positieve gevallen binnen de selecties', meldt de Premier League in een statement.

Korte winterstop
De huidige richtlijnen werden halverwege december opgesteld na de opkomst van de Omikron-variant. De competitieleiding zegt de aanhoudende effecten van het virus te blijven volgen om de regels waar nodig meteen te kunnen aanpassen. De Premier League ligt stil van 23 januari tot 8 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.