Prandelli voor keuze: bondscoach of clubcoach Inter

Reacties

Mogelijk hoeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) toch niet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Cesare Prandelli zou namelijk openstaan voor een nieuwe verbintenis, meldt La Gazzetta dello Sport.

Prandelli voor keuze: bondscoach of clubcoach Inter

Sinds de zomer van 2012, toen Italië in de EK-finale kansloos onderuit ging tegen Spanje (4-0), werd verwacht dat Prandelli na het WK komende zomer in Brazilië afscheid zou nemen. De bondscoach had gezegd ongelukkig te zijn met het gebrek aan medewerking van de clubs en liet daarbij doorschemeren ook dagelijks op het veld te willen staan.

Er werd zelfs even gevreesd dat Prandelli meteen na het EK zou stoppen, maar dat bleek niet het geval. Maar door alle verbeteringen in de faciliteiten en andere voorwaarden die de FIGC aanpaste rond het nationale team, zou Prandelli nu openstaan voor een langer verblijf.

Volgens de roze sportkrant zou slechts één persoon een contractverlenging nog kunnen dwarsbomen: Erick Thohir. De Indonesische eigenaar van Internazionale zou Prandelli graag willen overtuigen naar Milaan te komen en ook dat vindt de bondscoach een interessante optie.

Tijdens het WK is Italië samen met Costa Rica, Engeland en Uruguay ingedeeld in Groep D. La Squadra Azzurra aast in Brazilië op revanche, aangezien het tijdens de vorige editie in Zuid-Afrika de poulefase niet overleefde. Onder leiding van Prandelli's voorganger Marcello Lippi eindigde Italië in 2010 als laatste in Groep F achter Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.