Prandelli moet schuiven in defensie na blessure De Sciglio

Reacties

Mattia De Sciglio moet de eerste WK-wedstrijd van Italië tegen Engeland missen. De 21-jarige vleugelverdediger liep tijdens de training van donderdag een hamstringblessure op. Even vreesde de back van AC Milan huiswaarts te moeten keren, maar daar is geen sprake van.

Prandelli moet schuiven in defensie na blessure De Sciglio

De Sciglio (foto) geldt op de linksbackpositie in principe als de eerste keus van Cesare Prandelli, maar de Italiaanse bondscoach zal zaterdagavond tegen Engeland moeten schuiven met zijn ideale opstelling. Waarschijnlijk verhuist Giorgio Chiellini van het centrum naar de linkerflank. In het hart van defensie is dan plaats voor Andrea Barzagli en Leonardo Bonucci, Chiellini's ploegmaats bij Juventus.

De Italiaanse teamarts sloot donderdagavond uit dat het WK voor De Sciglio al ten einde is. De spierblessure van de elfvoudige international is niet zo ernstig als even gevreesd werd. De verwachting is dat hij volgende week vrijdag in de tweede groepswedstrijd tegen Costa Rica weer in actie kan komen. Op 24 juni is Uruguay in Groep D de laatste opponent van de Azzurri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.