Prachtige goal Robben hoogtepunt bij zesklapper Bayern

Bayern München heeft zich met speels gemak voor de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal geplaatst. Met Arjen Robben in de basis werd Paderborn dinsdagavond met 0-6 verslagen.

De illusies van de club van het derde niveau werden in de eerste helft in een tijdsbestek van een minuut of zes volledig aan diggelen geschoten. Robben had in de negentiende minuut de 0-1 voor het inschieten, maar miste nog. Bij de herkansing voor Bayern was het wel raak via Kingsley Coman. De Fransman was vervolgens de aangever bij het tweede doelpunt van de avond. Robert Lewandowski maakte alweer zijn 25ste doelpunt van het seizoen en bezorgde Bayern zo een veilige marge.

Zonder groots te spelen kwam Bayern zelden in de problemen. De ploeg van Jupp Heynckes accelereerde zo nu en dan en had daar genoeg aan om de score flink te laten oplopen. Via goals van Joshua Kimmich en Corentin Tolisso stond het na 55 minuten al 0-4.

Voor Robben was het alleen nog wachten op een persoonlijk succes in de vorm van een doelpunt. Mede door blessureleed scoorde de rechtsbuiten op 4 november 2017 voor het laatst. Op het moment dat Paderborn er volledig doorheen zat, sloeg Robben nog tweemaal toe. In de 89ste minuut deed hij dat heel fraai door de bal met zijn linker vanaf de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek te plaatsen. Na goed breed leggen van Franck Ribéry bepaalde Robben in de 89ste minuut met zijn tweede goal van de avond de eindstand nog op 0-6.

Als koploper van Duitsland is Bayern vanzelfsprekend de grote favoriet in de eindfase van het Duitse bekertoernooi. De topploeg schakelde in de vorige ronde bovendien al Borussia Dortmund, de winnaar van vorig jaar, uit. Wie in de halve finale de tegenstander van Bayern is, is nog onbekend.