Prachtig afscheid: Dortmund-doelman laat penalty Bender bewust door

Reacties

Eigenlijk had Lars Bender zijn laatste wedstrijd voor Bayer Leverkusen al gespeeld. De 32-jarige verdediger kreeg zaterdag enkele weken na een knieoperatie alsnog een afscheid om van te dromen.

Prachtig afscheid: Dortmund-doelman laat penalty Bender bewust door
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Lars Bender had samen met zijn tweelingbroer Sven in december zijn afscheid aangekondigd. Door een knieblessure leek hij zijn laatste maanden als voetballer te moeten slijten als toeschouwer. Hij had zich verzoend met de gedachte dat hij in januari zijn laatste minuten had gespeeld in de Bundesliga. 'Ik zal definitief niet meer spelen', had de oud-international enkele weken geleden stellig gezegd na zijn operatie.

Op de valreep kwam er nog één minuut bij. In de slotfase van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund stond hij aan de zijlijn klaar voor zijn allerlaatste kunstje, toen scheidsrechter Manuel Gräfe Leverkusen een strafschop toekende. Meer strompelend dan soepel ging hij als vervanger van zijn tweelingbroer direct richting de stip.

Doelman Roman Bürki maakte geen aanstalten het afscheid van Bender te willen verpesten. Na de benutte strafschop gaf de Zwitser een knuffel aan de man die met zijn laatste balcontact zijn carrière een mooi sluitstuk gaf.

In het interview na afloop had Bender een boodschap. 'Een voetbalteam is hoe de samenleving zou moeten zijn. Het maakt niet uit wie er naast je zit, hoe hij eruit ziet, welke religie hij aanhangt , welke mening hij heeft of uit welke cultuur hij komt. Je doet het samen en niets kan ertussen komen. Dat is de boodschap die ik wil uitdragen.'

Na samen 607 duels in de Bundesliga hebben de broers hebben eerst andere plannen. 'Eerst vakantie, achterover leunen en een paar witbiertjes drinken', zei Lars. 'Dat verdienen we wel en er zijn veel mensen die met ons willen proosten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.