Praat mee: had de goal van Benzema goedgekeurd moeten worden?

Reacties

Liverpool en Real Madrid hebben in de eerste helft nog geen geldig doelpunt gemaakt. Vlak voor rust scoorde Karim Benzema weliswaar voor Real, maar deze goal werd na een omhoog gestoken vlag en vervolgens een extreem lange VAR-check afgekeurd. De vraag is of dat terecht is geweest. 

Praat mee: had de goal van Benzema goedgekeurd moeten worden?
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Er bestaat verwarring over voor welke situatie buitenspel is gegeven. Benzema werd de diepte in gestuurd en kapte Andrew Robertson uit, maar kwam vervolgens niet goed uit met zijn stappen. Alisson Becker leek de bal eenvoudig te kunnen pakken. Ibrahima Konaté liep echter in de weg, waarna er een heuse flipperkast-situatie ontstond in het strafschopgebied van Liverpool.

Federico Valverde knalde het duel in en via Liverpool-middenvelder Fabinho kwam de bal terug bij Benzema, die alleen Robertson nog voor zich had. De topscorer van de Champions League schoot simpel binnen. Hij zag dat de vlag omhoog was gegaan voor buitenspel en juichte dan ook niet. Bij een lange VAR-check kwam er toch weer wat hoop bij Benzema.

Na een paar minuten liet scheidsrechter Clément Turpin de wedstrijd verdergaan met een vrije trap. Op de televisie werd het tweede moment getoond als de buitenspelsituatie, maar het is dus niet helemaal duidelijk of dit ook daadwerkelijk het moment was waardoor er een streep door het openingsdoelpunt ging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.