Povere derby van Manchester eindigt doelpuntloos

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de twaalfde speelronde in de Premier League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in Engeland.

Manchester City en Manchester United hebben woensdagavond in een zeer matig duel met 0-0 gelijkgespeeld. Beide ploegen volhardden de gehele wedstrijd in het uiterst voorzichtig opereren en weigerden risico's te nemen. Arsenal en Chelsea profiteerden en wonnen wel.

Manchester City-Manchester United 0-0Aan de kant van The Citizens stond Nigel de Jong in de basis. Bij United verdedigde Edwin van der Sar het doel.

In de eerste helft leken beide teams onder hoogspanning te staan. Tot fatsoenlijke aanvallen kwam het niet. Na rust was het niet veel beter.

Van der Sar en City-doelman Joe Hart kregen tijdens de immer beladen derby nauwelijks iets te doen. De Nederlander hoefde slechts één keer in actie te komen en bracht redding op een vrije trap van Carlos Tévez (Foto). Zijn collega-doelman Joe Hart werd geen enkele keer op de proef gesteld.

Omdat zowel United als City er niet in slaagde in de slotfase een offensief te ontwikkelen eindigde het povere duel zoals het begon: 0-0.

United behoudt door de puntendeling de voorsprong van drie punten op de stadgenoot. The Red Devils vergaarden uit twaalf competitieduels 24 punten.

Wolverhampton Wanderers-Arsenal 0-2Al in de eerste minuut was het raak voor The Gunners, die zonder Robin van Persie speelden. Marouane Chamakh kon op aangeven van Alexandre Song van dichtbij koppend de vroege openingstreffer laten noteren.

Dat Wolves in het vervolg nog mocht hopen op een goed resultaat was vooral aan de bezoekers te wijten. Andrei Arshavin kreeg in de zesde minuut een uitgelezen mogelijkheid, maar faalde.

Omdat ook Cesc Fabregas vlak na de onderbreking verzuimde de score verder op te voeren, bleef de hoop op een goed resultaat bij de thuisploeg intact. Pas in de slotminuut bracht Chamakh daar verandering in. Met zijn tweede treffer bracht hij de eindstand op 0-2.

Chelsea-Fulham 1-0 Chelsea was woensdagavond de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar vergat het overwicht ook daadwerkelijk in de score uit te drukken. Mickaël Essien kroonde zich tot matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd, al eindigde zijn wedstrijd in mineur.

Essien werd na een halfuur spelen bediend door Salomon Kalou en bezorgde zijn ploeg met een ferme kopstoot een 1-0 voorsprong. In het vervolg van het eerste bedrijf was het vooral Kalou die naliet de voorsprong uit te bouwen. Twee keer faalde hij.

Na de onderbreking kon Fulham geen vuist maken en bleef Chelsea kansen missen. Florent Malouda volgde het voorbeeld van Kalou, die daarvoor zijn derde kans had gemist., Hij faalde op onbegrijpelijke wijze.

In de slotfase speelde Chelsea het duel zonder problemen uit, waardoor de ploeg zich revancheerde voor de nederlaag bij Liverpool (2-0) van woensdag. Toch verloor de thuisploeg nog wel Essien met een rode kaart na een stompzinnige tackle met twee benen.

De voorsprong van The Blues op achtervolgers Manchester United en Arsenal bedraagt respectievelijk vier en vijf punten.

Wigan Athletic-Liverpool 1-1Liverpool heeft de knappe overwinning op koploper Chelsea niet het gewenste vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Wigan bleef de ploeg van trainer Roy Hodgson steken op een puntje.

Fernando Torres bezorgde The Reds nog wel een vliegende start. Na ruim een kwartier liet hij knap de 0-1 aantekenen. In het vervolg vergat Liverpool, met Dirk Kuijt in de basis, door te drukken.

Hugo Rodallega was namens de thuisploeg in de tweede helft verantwoordelijk voor het verdiende puntje. De aanvaller strafte een fout van doelman José 'Pepe' Reina af. De Spanjaard stompte een voorzet van Ronnie Stam in de voeten van Rodallega, die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-1.

Ondanks kansen voor beide ploegen, bleef het bij die stand. Door de remise blijft zowel Liverpool (negende) als Wigan (elfde) steken op zestien punten uit twaalf duels.

Overige uitslagenWest Ham United-West Bromwich Albion 2-2 Aston Villa-Blackpool 3-2 Newcastle United-Blackburn Rovers 1-2 Everton-Bolton Wanderers 1-1