Pover Leipzig heeft aan blunder Marseille-doelman genoeg

RB Leipzig heeft zonder goed te spelen een minimale zege geboekt op Olympique Marseille: 1-0. In de kwartfinale van de Europa League kregen de Fransen de beste kansen, maar maakte de goalie van Marseille uiteindelijk een kostbare fout.

De verwachtingen bij Leipzig waren hooggespannen. De Duitsers maakten naam in de Europa League als reuzendoder, met de uitschakeling van Napoli in de zestiende finale en Zenit Sint-Petersburg in de achtste finale. Tegen Marseille kwam Leipzig er echter nauwelijks aan te pas in de eerste helft. De formatie uit de havenstad kreeg de beste kansen via Kostas Mitroglou (gevaarlijke intikker) en Bouna Sarr, die de lat raakte met een stijlvolle poging.

Leipzig had tot dan toe weinig laten zien, maar kwam vlak voor rust toch op voorsprong. Timo Werner probeerde het maar eens met een schuiver en tot ieders verbazing wist doelman Yohann Pelé de inzet niet te keren: de bal ging door de benen van de keeper. In de tweede helft kwam Leipzig beter voor de dag, maar toch was het de nummer drie van Frankrijk met de beste kans. Lucas Ocampos schoot van dichtbij rakelings naast.

In de slotfase van de wedstrijd ging Marseille op zoek naar het belangrijke uitdoelpunt, maar Leipzig hield het achterin dicht. Volgende week wacht de return tussen beide teams, een ticket voor de halve finale van de Europa League staat op het spel.