Poulsen completeert tweede elftal Denen in historie Ajax

Ajax rondde donderdag de komst van Christian Poulsen af. De 32-jarige middenvelder (links op de foto tijdens het WK in Zuid-Afrika in duel met Mark van Bommel) komt transfervrij over van Évian Thonon Gaillard en is de 22ste Deense speler in de clubhistorie. Na het recente EK heeft Poulsen overigens zijn interlandloopbaan beëindigd waardoor hij zich volledig kan concentreren op zijn activiteiten in Amsterdam.

Poulsen completeert tweede elftal Denen in historie Ajax

Tom Søndergaard was de eerste speler uit Denemarken die onder contract stond bij Ajax. De aanvaller speelde in het seizoen 1969/70 tien duels voor de Amsterdammers, maar scoorde niet. Al na één jaar vertrok Søndergaard naar FC Metz.

Poulsen is na Nicolai Boilesen, Christian Eriksen, Viktor Fischer en Lasse Schøne de vijfde Deen die dit seizoen bij Ajax onder contract staat. Andere spelers uit Denemarken die Poulsen voorgingen waren onder anderen Frank Arnesen, Søren Lerby, Jesper Olsen, Jan Mölby en de broers Brian en Michael Laudrup.

Van hen is Lerby de man met de meeste competitieduels- en doelpunten achter zijn naam. De linkspoot, die later in zijn loopbaan ook uitkwam voor Bayern München, AS Monaco en PSV, was tussen 1975 en 1983 bij Ajax goed voor 68 goals in 206 Eredivisiewedstrijden. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's