'Positie van Gerrard als coach van Wijnaldum nu al in gevaar'

Reacties

Steven Gerrard moet vrezen voor zijn baan als trainer van Al-Ettifaq uit Saoedi-Arabië. Dit schrijft het toonaangevende The Guardian. De krant stelt dat Gerrard door zijn status in de voetbalwereld extra tijd heeft gekregen.

'Positie van Gerrard als coach van Wijnaldum nu al in gevaar'
© Pro Shots

Gerrard behoorde als voetballer tot de wereldtop en kende bij Rangers FC een sterk begin van zijn trainerscarrière, maar bij zijn laatste twee werkgevers ging het wat minder. Bij Aston Villa werd hij ontslagen en dat lot staat hem in het Midden-Oosten mogelijk ook te wachten.

De Engelse coach kreeg in Saoedi-Arabië de beschikking over spelers als Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Moussa Dembélé, Demari Gray en Jack Hendry, maar won met Al-Ettifaq al negen wedstrijden op rij niet. The Guardian schrijft dat er, zeker in de sterrencompetitie van Saoedi-Arabië, trainers om minder zijn ontslagen.

Al-Ettifaq staat vooralsnog op een teleurstellende achtste plek in de competitie en daar zal het voorlopig even blijven staan. Vanwege de Azië Cup wordt er in januari niet gevoetbald in Saoedi-Arabië. Volgens Engelse media is dit voor de clubleiding van Al-Ettifaq dan ook het juiste moment om afscheid te nemen van Gerrard.

Steven Gerrard werd door een Nederlander naar het Midden-Oosten gehaald. VI sprak met hem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.