Portugal wint knotsgekke EK-finale ondanks goal ex-PSV'er Scamacca

Reacties

Portugal Onder-19 heeft zondag het EK gewonnen door Italië na verlenging te verslaan: 3-4. Het was een gedenkwaardige eindstrijd van het toernooi in Finland, met drie doelpunten in verlenging.

Portugal wint knotsgekke EK-finale ondanks goal ex-PSV'er Scamacca

De Portugezen leken de finale stevig in handen te hebben. Italië, met ex-PSV'er Gianluca Scamacca als aanvoerder, creëerde niet bijzonder veel. Door het overwicht stond het na zeventig minuten 0-2 in het voordeel van Portugal, zowel João Filipe (voetbalnaam Jota) als Francisco Trincão maakte zijn vijfde goal van het toernooi. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Portugal, maar het land rekende buiten Moise Kean.

Het toptalent werd in 2016 al eens bij de hoofdmacht van Juventus gehaald en was daarmee de eerste speler geboren in 2000 die dat voor elkaar kreeg. De jonge spits schoot in nog geen twee minuten de 0-2 voorsprong van Portugal aan diggelen en dwong eigenhandig een verlenging af met twee goals.

In die verlenging bleek Portugal alsnog de sterkste ploeg te hebben. Jota zag dat na zijn 2-3 Italië langszij kwam via een krachtige kopbal van Scamacca, maar het was Pedro Correira die tien minuten voor het laatste fluitsignaal voor de beslissing zorgde: 3-4.

Sinds de huidige opzet van het toernooi is het pas de eerste keer dat Portugal het EK voor spelers onder de negentien jaar wint. Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het toernooi in Finland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.