Portugal neemt dankzij Fernandes afstand van concurrent Slowakije

Reacties

Portugal heeft in een EK-kwalificatieduel nipt afgerekend met Slowakije. Een treffer van Bruno Fernandes was genoeg voor de overwinning. Daarmee behouden de Portugezen de koppositie in de poule.

Portugal neemt dankzij Fernandes afstand van concurrent Slowakije
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
0 - 1
Portugal
Portugal

Met respectievelijk twaalf en tien punten uit de eerste vier wedstrijden, waren Portugal en Slowakije de EK-kwalificatiereeks uitstekend begonnen. Concurrent Luxemburg had echter ook de nodige punten verzameld in de eerste vijf wedstrijden, waardoor er reden genoeg was om dit duel serieus op te pakken.

Bij Slowakije begonnen Feyenoorder David Hancko en voormalig Ajacied Stanislav Lobotka in de basis. Met Tomas Suslov (ex-Groningen), Robert Bozenik (ex-Feyenoord), Matus Bero (ex-Vitesse) en Danilo Pereira (ex-Roda JC) zaten er ook genoeg oude bekenden op de bank bij beide landen.

In de eerste helft toonde Portugal meer initiatief, maar dat kon het maar nauwelijks omzetten in groten kansen. Onder leiding van aanvoerder Cristiano Ronaldo duurde het lang voordat Portugal de eerste grote kans kon laten noteren. Op slag van rust leverde dat echter wel direct een doelpunt op. Bruno Fernandes drong het vijandelijke zestienmetergebied binnen, dreigde even en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek diagonaal raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was de grootste kans voor Ronaldo, maar van dichtbij raakte hij de bal volledig verkeerd. In een poging dat te herstellen, gleed hij stevig door op de doelman, waarvoor de aanvaller een gele kaart kreeg. Zodoende is Ronaldo geschorst voor het duel met Luxemburg.

Door de nauwe zege gaat Portugal nu ruimschoots aan de leiding in groep J. Luxemburg won met 3-1 van IJsland, waardoor het nu net als Slowakije op tien punten staat en Bosnië en Herzegovina versloeg Liechtenstein met 2-1, mede door een treffer van Edin Dzeko.

Vr 8 sep. 2023

EK-kwalificatie

Stand Groep J EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
10
10
0
0
36-2
+34
30
2
Slowakije
10
7
1
2
17-8
+9
22
3
Luxemburg
10
5
2
3
13-19
-6
17
4
IJsland
10
3
1
6
17-16
+1
10
5
Bosnië-Herzegovina
10
3
0
7
9-20
-11
9
6
Liechtenstein
10
0
0
10
1-28
-27
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.